keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kontaktiongelma joku tuli ja meni

Viikonlopun agility-epiksissä Flou teki kaksi rataa, nopean nollan hyppyradalta ja ihmeellisen räpellyksen toiselta radalta jossa oli hyppyjen ja putkien lisäksi A ja puomi.

Kontakteja me ei olla tehty mitään älyttömiä määriä ja keinun aloittamisen jälkeen Flou on ehkä vähän ajoittain empinyt puomilla ja A:lla vaikka ei keinullakaan mitään ihmeitä ole tapahtunut, se saattaa olla yhtenä päivänä tosi kiva ja seuraavana taas ihan öllö este. "Parhaina" päivinä A ja puomi ovat sitten niitä mihin karataan kun ne on niin kivojaaa... Mutta siis toistomäärät on näissä kaikissa vielä lähes olemattomat.

No tuolla toisella radalla heti toinen este oli puomi. Se ei ollut samanlainen kiva mattopäällysteinen puomi kuin meillä omalla kentällä. Flou kävi koittamassa sitä, katsoi että ei hitsi en lähde tuonne, etsi ensimmäisen putken jonka löysi (ja oli vielä sellainen missä putken sisäänmeno oli aivan toiseen suuntaan, ei mitenkään tyrkyllä) ja juoksi sinne. Otti vielä pari hyppyä keskeltä rataa. Sitten hän tuli takaisin ja suostui tekemään puomin mutta näytti joka askeleella siltä että kohta varmaan pettää maa jalkojen alta. Sitten jäi kyllä hyvin kontaktille lopussa. 

Sen jälkeen tehtiin sitten normaalisti nopea ja kiva rata jossa oli muutama hankalampikin kohta jotka meni hyvin, kunnes toiseksi viimeinen este oli A jonka ohi Flou juoksi aivan täysiä (huomasi kyllä että sinne olisi pitänyt mennä) ja irtosi maaliin viimeiselle hypylle niin hienosti. No se siitä radasta. 

Ennen rataa minulla oli kyllä huono tunne noista kontakteista, mutta se johtui vain siitä että Flou ei ole koskaan tehnyt kontakteja muualla kuin meidän omalla kentällä mutta ajattelin silti että Flou saattaisi yllättää. No taas voi todeta että on siinä iso ero koiralle jos puomi on pehmeä ja kiva tassujen alla tai jos se on karhea ja kova. Elävästi palautui mieleen Ivin ensimmäiset kisat radalla jossa oli sellainen kova, liukas A este eikä hän todella sitä mennyt.

Hiukan masentuneena siitä miten ikävänä Flou nyt oli nuo kontaktit kokenut menimme seuraaviin treeneihin joissa viimein päästiin ihan kunnolla tekemään A:ta ja puomia. Osana rataa ei niitä tehty vaan ihan erillisinä. Ensimmäinen kerta kun mentiin puomi palkkasin ylösmenolla kerran kun Flou näytti siltä että takaisinkin voisi kääntyä. Sitten hiippaili loppupätkän alas asti. Ja sitten napsahti taas joku päässä ja seuraavat kerrat juostiinkin aika kyytiä puomia niin kuin se olisi aina ollut tosi kiva juttu. 

Yhdellä kerralla oli alas tullessakin niin kova vauhti ettei mitenkään voinut pysähtyä kontaktille (juoksi sentään melkein alas asti eikä vetänyt mitään hirmuloikkaa) mutta muuten jäi joka kerta odottamaan hienosti. Ja kun pariksi sekuntiksi jätin hänet ilman huomiota niin hän oli jo karannut A:lle ja kiipesi sitäkin ihan innoissaan, ja toisen kerran karkasi pupupallon kanssa puomille... (Flou on vähän sellainen että kentällä ei paljoa hengailla. Siellä joko tehdään tai sitten ollaan kiinni tai sylissä. Koska silloin kun tehdään Flou ei oikeastaan koskaan karkaile mihinkään, seuraa tarkasti ja on kuulolla, mutta jos häntä ei vartavasten pyydä maahan odottamaan paikkaan niin vapauden koittaessa vauhtipäivinä karkaillaan jokaikiselle esteelle ja suoritetaan omaa rataa ja vähän hitaampina päivinä tai silloin jos joku on levittänyt koko namipussin sisällön pitkin kenttää etsitään nameja.)

Ryhmän kouluttajan oli vähän vaikea uskoa meidän kontakti-ongelmaa tämän päivän esityksen jälkeen. Kieltämättä minunkin on vähän vaikea uskoa mikä ero voi olla muutaman päivän välein mutta uskon että suurin ongelma on se että kontaktit ovat olleet osana rataa vasta muutaman kerran joten Flou ihmetteli että mitä ne siellä tekivät. Ja toisaalta saattoi luulla puomia keinuksi. 

Edelliset keppitreenit olivat myös ihan loistavat, harjoittelimme ensimmäisen kerran hypyltä eri kulmista kepeille hakeutumista. Teimme n.6 eri kulmaa, ei mitään vaikeita. Takaa ja vähän sivuilta. Flou oli ihan huippu, haki ensimmäisen välin hyvin ja rytmitti pujottelua tosi hienosti ja nopeasti. Ainoastaan yksi kulma oli vaikea, oikealta puolelta sivusta mistä Flou haki muutaman kerran peräkkäin itsensä vasta toiseen keppiväliin. Seuraavaksi sitten pitäisi varmaan lisätä este pujottelun peräänkin, saa nähdä miten hyvin sitten pysyy homma kasassa. Ainakaan putkea me ei sinne ensimmäisenä laiteta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti