sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Vartalonhallintaa

Flou ei ole koskaan elämänsä aikana nostanut toista takajalkaansa, siis pissatessaan. Siitä lähtien kun hän (jo hyvin nuorena) alkoi nostaa jalkaa ja merkkailla, on hän aina nostanut samaa jalkaa. Vaikka merkattava puu tai tolppa olisi hänen toisella puolellaan, tekee hän aina pyörähdyksen ympäri että voi pissata "oikein" päin.

Normaaliahan olisi että urokset käyttäisivät molempia jalkojaan. Myös jos jossain vaiheessa koira alkaakin yksipuoliseksi, voi se johtua vaikka jostain lihaksiston tai nivelten ongelmasta. Meillä se on minun mielestäni vain opittu tapa tai mieltymys ja jostain syystä Flou ei ole koskaan edes yrittänyt nostaa tuota toista jalkaa.

Minua alkoi kuitenkin kiinnostaa että miten se toinen jalka nousisi ja siksi päätin kouluttaa Floulle takajalkojen nostoa. Toinen puoli tosiaan on hänelle luonnollisemman tuntuinen, mutta kyllä ne molemmat sieltä nousevat ihan samalla tavalla:) Kouluttaessa kävi myös niin, että Flou alkoi itse tarjota samanpuolen etu- ja takajalan nostamista samaan aikaan. Varmaankin onnistuin muutaman kerran naksauttamaan siitä, tai pelkästään etujalasta, ja sitten hän päätti alkaa aina väleissä tarjoamaan sitäkin. Tarkoitus oli että saman puolen jalat ilmassa samaan aikaan olisi ollut vasta myöhemmin tavoitteena.

Videolla tuo jalka minkä hän nostaa toisena (peppu kameraan päin tehtävät toistot) on se, jota hän nostaa merkkaillessaan. Ja tämä ensimmäinen puoli ainoastaan on se, jossa hän alkoi tarjota myös etutassun nostoa samalla kun nostaa takajalkaa.

Videolla myös Ariel harjoittelee takapään käyttöä alustalla ja kääntymistä, ja lopussa vähän käsilläkävelyä/seisontaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti