lauantai 2. toukokuuta 2015

Koirauimalassa

Kävimme koulun kanssa tutustumassa Jyväskylän koirauimalaan. Mukaan pääsi Flou koska halusin nähdä miten hän ui ja tiesin että uittaja on todella osaava joten ensimmäinen uintikerta tapahtuisi osaavissa käsissä.

Uimalan omistaja Ansku tietää todella paljon koirien uimisesta ja on aina aluksi itse koirien kanssa altaassa ja opettaa sekä olemaan altaassa että tarkkailee ja auttaa esimerkiksi uintiasennon kanssa.

Flou ei tietenkään ollut aluksi mielissään koska ennen uimista pitää käydä suihkussa ja se on ikävää kun hänet kastellaan. Itse Flou tosin tykkää läträillä esimerkiksi rannalla. No, itse uinti meni sitten ihan niin kuin olin arvellutkin: Kauheaa sähellystä ja huitomista kaikilla jaloilla joka suuntaan. Flou lähti kyllä suhteellisen innokkaasti uimaan altaan läpi minua kohti mutta häntä pyöri kuin propelli ja pinnalla olisi pysynyt vähemmälläkin sähläyksellä.

Toisella kierroksella sai käydä testaamassa altaan reunoja: koirat oppivat miten altaasta päästään pois eli että reunan yli ei voi kiivetä vaan ramppia pitkin noustaan altaasta. Flou oli kaikista koirista sinnikkäin ja veti sitten reunaa pitkin koko puoli kierrosta kun ei uskonut ettei siitä pääse ylös. Ilmeestä näkee että altaassa pistettiin menemään ihan oman henkensä edestä.


Seuraavat kierrokset menivät paremmin ja ainakin altaaseen lähdettiin aikamoisella innolla: rampilla lepäämisen jälkeen Flou ei malttanut kävellä ramppia veteen vaikka hänet koitettiin siitä ohjata alas, vaan hän veti aina uimahypyllä veteen pitkän loikan niin että vesi roiskui.


Kovin rauhallisia kierroksia ei uitu, olisiko Flou uinut yhteensä 6-7 puolikasta kierrosta. Ensimmäisellä kerralla koiran ei yleisesti ole hyvä uida yli kymmentä minuuttia koska niin kuin kaiken uuden tekemisen/liikunnan kanssa, tulisi uusi asia aloittaa aina pikkuhiljaa. Omasta liikkumisesta ja harrastamisestakin sen tietää että jos aloittaa liian kovaa niin aika kipeäksi ja jumiseksi siinä aluksi itsensä saa.


Ainoa huono puoli oli se etten oikein saanut missään kuivattua Flouta uinnin jälkeen ja ainakin kaikki turkkirotujen omistajat varmasti tietävät ettei ole kovin kivaa olla märän koiran kanssa kylmässä autossa odottamassa, tai ajaa 3 tuntia kotiin kuivaamatta turkkia, tai ylipäätään jättää villakoiran suhteellisen pitkää turkkia kuivumaan itsekseen ilman föönausta ja harjausta. No koitin sitten kuivata pyyhkeellä sen mitä pystyi ja sitten harjailin märkää karvaa sen mitä pystyin.

Floulla on jonkinlainen kelluntaliivi olemassa myös kotona ja tarkoitus olisi että sitten kesällä kun vedet ovat lämmenneet hyvin niin mökillä harjoiteltaisiin vähän lisää uimista/uintitekniikkaa. Tai no, ei siinä tekniikassa niin paljon vikaa ollut. Uintiasento oli hyvä, ei ollut pystyssä vaan hyvin ui suorassa. Häntä nyt meni ympyrää ja uintiin hän käytti aivan liikaa voimaa mutta uskon että jos itse olen hänen kanssaan vedessä niin sähellys rauhoittuu ja uinti paranisi. Kuulema Flousta tulisi hyvä uimari harjoituksella.

Muok. 3.5: Unohdin alkuperäisessä tekstissä mainita että koska itse juoksin allasta ympäri ja koitin pysyä Floun edellä, en ollut kuvaamassa. Kuvat ovat Sini Tereniuksen:)

2 kommenttia:

  1. Olipas huima uimareissu. Oikein nauratti lukiessa ja kuvia katsellessa. Floun ilme on paljon kertova, pikkuinen oikein paniikissa, vaikka varmaan tykkääkin uimisesta jo rotunsa perusteella. Mutta eka kerta on eka kerta. Ja se häntä propellina oli ehkä hyödyksi, ei paateissakaan propeli turhaan pyöri...

    VastaaPoista
  2. Ei se ehkä paikan päällä niin hurja ollut kuin teksti antaa ymmärtää:D Ensimmäinen kierros meni kyllä pelko pepussa mutta ne uimahypyt olivat sitten ihan omiaan. Ei ainakaan altaaseen hyppääminen tuntunut pelottavan.
    Muilla koirilla häntä lipui kauniisti perässä, Floulla oli ihan oma villakoiramoottori hännässä...

    VastaaPoista