sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Floun ensimmäinen vuosi


Meidän pieni rakas pentu on nyt jo vuoden ikäinen! Eräs tuttuni sanoi että pentu on niin kauan pentu kunnes taloon tulee uusi pentu joten Flou on näin ollen edelleen meidän pentu;)

Vuosi sitten näihin aikoihin saimme kasvattajalta viestin että neljä pientä poikaa oli syntynyt ja yksi niistä saattaisi olla meidän oma pieni villakoira. Tuntuu, että se kesän yli odotus oli pidempi aika kuin kaikki kuukaudet jotka olemme sen jälkeen viettäneet yhdessä. Aika on vaan kadonnut johonkin. Meillä on ollut niin mahtava ensimmäinen yhteinen vuosi Floun kanssa.

Mutta, se pennunodotus tuntui kestävän ikuisuuden eikä ainakaan helpottunut yhtään sen jälkeen, kun 5 viikon iässä pääsimme näkemään pennut. Yksi pentu oli silloin jo valittu toiseen perheeseen ja minä ihastuin aivan ensimmäisenä toiseen pienikokoisempaan pentuun (joka oli Flou) ja olin vähän pettynyt kun kasvattaja kertoi todennäköisesti jättävän pennun itselleen. Jäljelle jäi siis kaksi isointa pentua. Pienet olivat pennuista vilkkaimmat ja isoin pentu selvästi rauhallisin. Rohkea ja kiva luonne niin kuin kaikilla pennuilla mutta hän oli se joka aina ensimmäisenä jäi leikeistä sivuun makoilemaan tai paineli omaan pesään nukkumaan. (Hän on edelleen tänä päivänä pennuista rauhallisin ja ottaa elämän rennosti:) Jäljelle jäi toiseksi isoin pentu joka alustavasti varattiin meille. 

Seuraavalla tapaamisella haikailin edelleen sen pienen "violetin" perään mutta meille varattu "punainen" pentu oli kuin sille olisi kerrottu että hän tulee meille koska hän halusi koko ajan olla tekemisissä minun kanssani ja lopulta tuli jalkani viereen nukkumaan. Ajattelin, että ehkä sen oli tarkoitus mennä näin.

Jonkin ajan päästä sain sitten kasvattajalta viestin ja hän kertoi, että oli päättänyt että saan sen violetin pennun jos vielä haluan. Ei tarvinnut miettiä kahta kertaa, tietysti halusin! Jo ensinäkemältä se oli tuntunut omalta ja myös kasvattajan mukaan oli pennuista ehkä riehakkain ja aktiivisin ja ehkä lopultakin se paras valinta meidän perheeseen jossa aiotaan harrastaa paljon. Ja niin Flou sitten viimein tuli meille.

Hänestä on kasvanut iloinen, avoin, rohkea, kaikkia rakastava koira. Ihmiset, eläimet, mikä vaan, Flou haluaa olla kaikkien ystävä. Kotona hän on hiljainen ja tarpeeksi tekemistä saatuaan osaa rauhoittua hyvin lepäämään. Agilitytreeneissä riittää vauhtia ja kaikki muukin treenaaminen hänen kanssaan on kivaa koska hän jaksaa aina yrittää ja keksii itse hassuja juttuja. Floun pystyy ottamaan mukaan joka paikkaan ja luotan häneen kaikissa tilanteissa. Hän on niin ystävällinen ja kiltti koira. Yksi miljoonasta. Maailman paras kaveri. 

Tässä kuvia (varoitus: paljon kuvia) Floun ensimmäisestä vuodesta. Pikkupentuajalta ennen kuin hän tuli meille ei ole oikeastaan paljoa mitään kuvia. Kasvattaja ei oikein kuvannut pentuja. 
Alussa muutama kuva pienestä 8 viikkoisesta pennusta ja sitten jokaiselta kuukaudelta valittu aina yksi kuva. 

Ristiäiset ja baby shower samalla kertaa, Floun ensimmäinen päivä kotona:)
Pentukahvit. Tässäkin ensimmäistä päivää meillä, ilme on vähintäänkin tyytyväinen.
Ensimmäisiä päiviä, parvekkeeseen tutustumassa.
Heinäkuun loppua, vauhti ollut kohdillaan jo silloin.

Ja sitten lähtee:

Elokuu
Syyskuu
Lokakuu
Marraskuu ja ensilumi
Joulukuu
Tammikuu (ei oikein mitään kuvia koko kuukaudelta! Taisi olla liian kylmä kuvaamiselle)
Helmikuu
Maaliskuu
Huhtikuu
Toukokuu ja viralliset 1v- synttärikuvaukset:)

2 kommenttia:

  1. Wau miten hienon kakun olette saaneet!!! :D Miksei me saatu tommosta..
    Paljon onnea Floulle :)

    VastaaPoista
  2. Flou on kasvanut komeaksi koiraksi, todella kaunis ja ryhdikäs ja naamakin on niin nätti. Äkkiä se aika kuluu, kuinka onkin vuosi vilahtanut ihan kuin hetkessä.
    Paljon onnitteluja 1 vuotiaalle Flou-pojalle, ja myös teille koko laumalle! ♥

    VastaaPoista