lauantai 11. huhtikuuta 2015

Talvikengät heitetty lampeen + keppejä (niitä ei heitetty mihinkään)

Tässä tulee sekalaista päivitystä meidän hommailuista.
Aloitetaan vaikka tällä erittäin, erittäin tyylikkäällä kuvakoosteella meidän tämän päivän lenkistä. Piti ne kännykkäkuvat sitten tunkea noihin ihmeen kehyksiin.

Siinä siis Flou testaamassa lammen veden lämpöasteita näin huhtikuun alussa. Ei varmasti paljoa lämpimämpää kun viime marraskuussa kun hän välttämättä halusi sukeltaa lampeen kaulaa myöten. Mutta rantavedessä on niin kiva lotrata ja poimia sieltä keppejä ja läiskiä vettä tassulla! Vaikka olisi kuinka kylmää. 
Ja alemmassa kuvassa sitten ihanat tytöt rannalla, jostain kumman syystäkin nuokin vilukissat päättivät mennä märällä rantahiekalle makoilemaan ihan omasta tahdostaan... Erittäin edustavan näköisiä koiria muuten, kaikilla hiuksetkin silmillä. Ralli rannalla oli sen näköistä että ei siinä paljon hiuspompulat pysyneet päässä.


Noniin, ja hienot kuvat jatkuvat. (Varoitin, tämä postaus on erittäin sekainen:D)
Eli meidän 2x2 keppitreenit. Kauniista ilmasta innostuneena päätin tökätä ensimmäiset kepit maahan ja teimme Floun kanssa ihan pienen treenin. Tämä on siis Floun elämän ensimmäinen keppitreeni.
Ja tämä on lähinnä minulla itselleni treenipäiväkirjaa että voin seurata ehkä täälläkin mitä on tehty ja missä mennään.

Mustat pisteet ovat kepit. 
Ruskea piste on paikka johon palkka heitettiin.
Punaiset pisteet ovat kohtia joissa seisoin itse.
Eli, odotin että Flou tarjoaa keppien välistä kulkemista, merkkasin sen ja heitin palkan eteen (sinne ruskeaan pisteeseen). Osa harjoituksen ideasta katosi siinä, että Floun oli ihan mahdotonta nähdä mihin kohtaan/ minne ruohon sekaan nami (joka oli oikeastikin muuten ruskea) lensi. Koiranhan olisi tarkoitus suunnata koko ajan eteenpäin ja palkan pitäisi olla hyvin oikea-aikainen että koira ei ehdi kääntyä taaksepäin odottelemaan että miksi se ei heitä sitä palkkaa. Leluahan meillä ei tietenkään ollut mukana koska minun oli ihan PAKKO päästä tekemään tämä treeni juuri sillä hetkellä kun me ei siihen oltu yhtään varauduttu. 

No, Flou tajusi homman melkein heti (tarjottuaan ensin jostain kumman syystä molempien keppien kiertämistä) vaikkakaan keskittyminen ei ollut mitään huippuluokkaa, lähinnä sitä tuttua haistelua mitä kaikki on lähiaikoina ollut. Mutta sitten kun taas tehtiin niin sitten tehtiin innolla ja aika vauhdillakin. Vaihtelin ihan vähän omaa paikkaa mistä lähetin koiran. Ensi kerralla jos ottaisi sen lelun mukaan ja katsoisi jos sillä palkkaaminen onnistuisi järkevämmin.
 Ivi oppi kepit tällä tekniikalla ja lentävillä nakinpaloilla (olisi nekin voinut jättää syöttämättä, ei varmasti ainakaan auttanut sitä että hän sairastui sitten haimatulehdukseen..) mutta lelulla palkkaus olisi niin paljon helpompi koska se lentää paremmin ja on koiralle paljon helpompi huomata.

Olen vaan tykästynyt niin paljon tähän tapaan opettaa keppejä! Katsotaan nyt jos opettaisi Floun hakemaan tuon ensimmäisen välin kaikista mahdollisista kulmista ja alkaisi sitten miettiä vaikka myöhemmin kesällä lisää keppejä. Alkuperäinen suunnitelma oli että vasta kun hän täyttää vuoden niin aloitetaan kepit mutta ei nämä treenimäärät niin isoiksi kasva että sillä niin väliä on vaikka nyt jo jotain tehdään. Meillä on tosin niin monta projektia nyt muutenkin käynnissä että saa nähdä mihin aika riittää.

Tästä taisikin sitten tulla treenipäiväkirjapostaus, en sotke sitä aloittamalla enää tarinaa mistään muusta tähän perään!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti