keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Mopsi seikkailee sarjakuvissa

Meillä on viimeisten vuosien aikana ollut niin kiire koulunkäynnin kanssa että lukeminen on ollut hyvin rajoittunutta koulukirjoihin tai muuhun koira/eläinalan kirjallisuuteen. Tälläkin hetkellä kansiot pursuavat latinan kielisiä termejä lihaksistosta ja luista, trigger-pisteistä ja si-nivelestä joita me koirahierojaopiskelijat koitamme kaikin keinoin oppia.

Välillä kuitenkin on hyvä nollata aivot ja keskittyä johonkin muuhun. Mutta ei nyt sentään koira-teemasta poiketa:)

Viimeisimpänä meillä lueskeltiin jotain piristävästi erilaista, Ryo Mitsuyan sarjakuvaa Mopsi tuli taloon.


Kirja poikkeaa myös jo ulkoisestikin noista hiukan tutummista sarjakuvista sillä tavalla, että sitä aletaan lukea takakannesta etukantta kohti ja myös sivuja luetaan oikealta vasemmalle. Aluksi tuntui kyllä tosi kummalliselta mutta pian siihen ei enää kiinnittänyt edes huomiota:)

Kirjassa on ihan oikeita ja hyviäkin vinkkejä ja ohjeita uusille koiranpennun omistajille, ihan rokotuksista ja hampaiden harjauksesta lähtien. (Kyllä, hampaiden harjaus osio lämmitti koirien hampaiden hoidosta usein kirjoittavan bloginpitäjän mieltä erittäin paljon:D)
Koulutusosiossa oli ehkä jokseenkin vanhanaikaisia menetelmiä käytössä ja myös sosiaalistamisen kanssa hiukan toivomisen varaa, tosin kirjan tyttökin sen huomasi kun koira sitten vähän vanhempana pelkäsi monenlaisia juttuja aluksi kun ei ollut niihin pentuna tottunut.


Parasta kirjassa oli pienet huumoriosuudet ja vitsit joita oli piiloteltu sinne tänne. Varsinkin isoveljen jutuille tuli naureskeltua. Voisin suositella kirjaa kaikille jotka etsivät kevyttä koira-aiheista lukemista kivasti kuvitettuna:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti