sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kotitrimmaajan aarteet

Vielä hiukan jouluun palataksemme, pukki toi minulle joitain kauan odottamiani välineitä joita ilman olen muka joskus pystynyt elämään mutta nyt en voi enää kuvitella palaavani takaisin aikaan ilman niitä.

Tämä Andiksen kuivaaja. Ei ole mikään maailman isoin superpuhaltaja mutta riittää aivan hyvin muutaman kotikoiran hoitoon, vaikka pesut olisivatkin viikottaisia. Ja siinä on tuo jalusta! Enää ei tarvitse tasapainotella kuivaajaa mitä kummallisimmissa paikoissa että pystyisi samalla harjaamaan koiraa.

Lisäksi lämpötiloista voi valita kylmän, lämpimän ja kuuman mikä on tosi hyvä juttu. Ollaan oltu tyytyväisiä. Helpottaa kuivauspuolta paljon, siihen kuluu kuitenkin paljon aikaa koko trimmausprosessista. Kuivaajan saa helposti myös irti tuosta jalustasta.


Sitten tämä uusi ja kallein aarteeni: Rose Linen trimmaussakset <3
Aivan ihanat sakset. Ero on aivan järkyttävä entisiin saksiin jonka kyllä huomaa ihan heti kun nämä ottaa käteen. Ja se tuli varmasti vielä selvemmäksi kun muutaman kerran näillä trimmattuani leikkasin Ivin jalkoja ihan vähän meidän vanhoilla ei minkään merkkisillä saksilla. (Näillä Rose Lineilla ei leikata likaista karvaa ollenkaan niin siksi napsin vähän noilla huonommilla saksilla kun piti pesujen välillä hiukan lyhentää.) Eihän niistä ollut mihinkään, mitenhän olen koko syksyn niillä koko villakoiran leikannut kerran viikossa??

Nämä istuvat käteen tosi hyvin ja turkin leikkaus ei ole enää sellaista saksilla nirhaamista vaan saattaa ajoittain näyttää jopa ihan oikeasti villakoiran turkin muotoilulta. Lopputuloksesta ei ehkä vielä kannata puhua mitään mutta nyt on ainakin sellaiset välineet että niillä olisi mahdollista saada ihan hyvääkin jälkeä aikaiseksi.

Hyviin trimmaussaksiin kannattaa tosiaan panostaa. Itse odotin mieluummin koko syksyn näitä kunnon saksia kuin että olisin ostanut jotkut keskiverrot/huonot ja sitten olisi pitänyt taas saada paremmat. No nyt on. Laitetaan nyt vielä tähän samaan kasaan meidän muita välineitä joita ei ole täällä blogissa paljoa näkynyt. Nämä on lähinnä Floun tavaroita. Ivillä ja Arielilla on sitten vielä joitain omia maltankoiran turkille sopivia harjoja ja muuta.

Eli Moser Rex trimmauskone. On ihan peruskone, mielestäni oikein hyvä kotitrimmaajalle. Hyvä hinta-laatusuhde. Hyvin on hoitanut hommansa. Aika mukava, hiljainen ääni. Tosin minulla ei ihan hirveästi vertauskohteita ole.


Perus kampa. Näitä meillä on vähän kaikenlaisia. Kiva olisi sellainen esim. puuvarrella jossa olisi vaikka nuo piikit koko matkalla.


Karsta. Tämä on ollut ihan hyvä malli ja kestänyt hyvin. Saatiin tämä itseasiassa kasvattajalta mukaan kun haettiin Flou. Tätä tarvitaan kyllä villakoiran kanssa paljon ja karstoissakin on (kuulema) paljon eroja, eli ei ole ihan sama millaisella turkkia käsittelee. 


Eli siinä nyt joitain meidän tärkeimpiä trimmausvälineitä villakoiran hoitoon!


4 kommenttia:

 1. Hyvät välineet on kyllä varmaan pelastus ja nopeuttaa toimintaa ja tulee siistimpää :) Oon katsellut noita Rose linen saksia, mutta niitä on miljoona erilaista. Osaatko neuvoa, että minkälainen mihinkin sopis? Tai mikä niistä olis hyvä peruskäyttöön ja joka ei olisi liian isot esim. tassuille?

  VastaaPoista
 2. Noissa saksissa on kai aika tärkeää se, että kävisi koittamassa niitä ennen kuin ostaa. Että ovat sellaiset, jotka sopivat käteen. Nuo kuvassa olevat 88080 ja sitten toinen 88081 ovat sellaiset hyvät perussakset. "Tassusakset" on myös olemassa ihan erikseen jotka on sitten pienemmät. Villakoirillahan tassut ajellaan koneella. Yleisesti kai se on niin, että pienet sakset pikkutarkkaan hommaan ja isot tukevat sakset muotoiluun ja esim. jos koko koiraa ja runkoa saksitaan.
  Asiantunteva liike osaa varmasti neuvoa paremmin, esim. Findogs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta. Täällä tuppukylässä ei vaan ole mitään liikkeitä. Netin varassa ollaan, joten ei oikein pysty testailemaan tai kyselemään myyjiltä. Kerran Riihimäen Mustissa ja Mirrissä törmäsin Show Dog-merkkisiin saksivalikoimaan. En silloin niihin sen tarkempaa huomiota kiinnittänyt. Onko sulla niistä jotain kokemusta tai tiedätkö onko se hyvä merkki?

   Poista
  2. Ei täällä meidänkään kylällä ole erikoisliikkeitä mutta tuolla isommissa paikoissa liikkuessa, tai koiratapahtumissa tai messuilla voi löytää erilaisia saksiakin myynnissä ja päästä kokeilemaan ja kyselemään.
   Saksia etsiessä en tutustunut oikeastaan ollenkaan muuhun valikoimaan. Kun olin ostamassa jotain mistä en oikein mitään tiedä, uskoin useampaa villakoiraihmistä/ trimmaajaa joka suositteli Rose Lineä ja en edes tutkinut muita vaihtoehtoja koska saksista puhuttaessa aina joku mainitsi Rose Linen. Varmasti muillakin valmistajilla on oikein hyviä ja laadukkaita saksia.

   Poista