torstai 4. joulukuuta 2014

Koirahierontaa

Ivi ja Ariel ovat kuluneen syksyn ajan toimineet ahkerasti koirahierontaharjoittelukoirina (kuulostaa vähän liian pitkältä yhdyssanalta??:D) kun omistaja eli minä olen aloittanut opinnot ja tietysti kaikkea uutta koitetaan ensin omilla koirilla.

Varsinkin Ivin kanssa on ollut hyvä harjoitella kun hänellä on lyhyt turkki ja aloittevan hierojan on ollut helpompi löytää luustokohtia ja muuta vastaavaa sieltä (lyhyemmän) karvan alta. Lisäksi Ivi jaksaa ikuisuuksiin asti maata paikallaan ihmettelemättä kun mami käy taas läpi selkärankaa tai etsii jotain luukyhmyjä ja väittää että juuri tästä koirasta ne varmasti puuttuvat kokonaan kun ei niitä vaan löydy.

Ivin selässä oli melkoiset jumit jotka huomattiin heti opintojen alussa, ja joista olin johonkin pisteeseen saakka ollut tietoinen aiemminkin mutta hoitoon asti Iviä ei koskaan saatu, johtuen osittain saamattomuudesta ja osittain siitä että erään kerran kun Ivillä oli mahdollisuus päästä hierottavaksi hän koitti pakoon kaikin keinoin koska luuli todennäköisesti joutuvansa jonkinnäköiseen eläinlääkärityyppiseen käsittelyyn. Hän oli aivan kauhuissaan (vaikka normaalisti antaa vieraidenkin ihmisten silittää jos saa itse päättää milloin menee heidän luokseen) joten se homma jäi siihen.

Nyt selkä on pysynyt hieronnalla paljon parempana eikä ole jumiutunut enää samanlaiseksi kuin se alussa oli. Arielilla on niskan seudulla ollut vähän jumeja mutta ei kummempia ja Flou on nuoresta iästään huolimatta saanut takareitensä todella kireäksi joten niitäkin on sitten hoidettu. Opiskelu on ollut suhteellisen haastavaa mutta juuri niin mielenkiintoista ja innostavaa kuin olin ajatellutkin. Haaveena on ensi kesän jälkeen valmistuminen ja siihen perään näyttötutkinto että voisin sitten kutsua itseäni ammattitutkinnon suorittaneeksi koirahierojaksi. Ivi, Ariel ja Flou ainakin kiittävät ja ovat nauttineet tosi paljon kaikista hierontahetkistä vaikka käsittely on aika-ajoin ollut vähintäänkin mielenkiintoista kun uusia otteita on harjoiteltu ja latinaa (luita ja lihaksia) treenattu siinä samalla...

Ariel käsittelyssä. (Koittakaa olla välittämättä likaisesta turkista joka näyttää siltä ettei sitä ole puoleen vuoteen pesty tai harjattu!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti