lauantai 20. joulukuuta 2014

Elämä ilman koiraa?

Kennelliiton etusivulta löytyy linkki Juhlavuoden 2014 koirakyselyyn. Eksyin jotenkin sitä täyttelemään ja kyllä siinä taas sai huomata miten paljon koirat tuovat elämään asioita ja miten tärkeitä ne ovat. Välillä näitä asioita tulee ihan mietittyä ja välillä unohdettua, mutta nyt tuli kerralla kyllä taas pohdittua että mitä ihmettä sitä tekisi ilman koiria. Ja mitä ihmettä sitä on joskus tehnyt ilman.

Kyselyssä on listattu esimerkkejä erilaisista asioita mitä koirat tuovat elämään ja mitä asioita tuntee kokevansa koirien ansioista, ja sitten arvioidaan miten paljon kokee koiralla olevan vaikutusta. Kohta toisensa perään kun merkitsi vain rasteja "erittäin paljon" "erittäin paljon" "erittäin paljon" piti ihan pysähtyä hetkeksi lukemaan listaa läpi. 
Ei ole olemassa sellaista kuin "vain koira".
Minulla on näitä rakkaita täällä luonani kolme ja heidän joukostaan löytyy ainakin Paras ystävä, Hengenpelastaja, Unilääke, Terapeutti.
Koira tekee talosta kodin, arjesta juhlaa, jokaisesta päivästä elämisen arvoisen.

Tässä esimerkkejä arvioitavista asioita joita on mukana kyselyssä. Näillä kaikilla, ja lukemattomilla muilla tavoilla, koirat tekevät minun elämästäni paremman joka päivä.

Miten koira vaikuttaa elämään:

Parantaa elämänlaatua
Aktivoi toimimaan
Yhdistää perhettä
Vähentää yksinäisyyttä
Herättää myönteisiä tunteita
Lisää empatiakykyä
Antaa lohtua
Saa liikkumaan enemmän
Edistää suhdetta luontoon
Saa rentoutumaan
Tekee leikkisämmäksi
Vahvistaa itsetuntoa
Antaa tarkoitusta ja mielekkyyttä elämään
Avartaa näkemyksiä
Saa kiinnostumaan uusista asioista


Koiran ansioista koen:

Iloa
Voimaantumista
Innostusta
Aktiivisuutta
Kiintymystä
Vastuun tunnetta
Kiinnostusta
Valppautta
Hyväksytyksi tulemista
Hellyyttä
Inspiroitumista
Uuden oppimista
Ylpeyttä
Päättäväisyyttä
Ystävyyttä
Huolenpitoa
Haltioitumista
Onnistumista
Turvallisuutta
Tarkkaavaisuuden lisääntymistä
Läheisyyttä
Onnen tunnetta
Uskollisuutta


Ivi
Flou
Ariel
<3 

2 kommenttia:

  1. Oikeassa olet. Mitä olisi elämä ilman koiria? Köyhää.
    Oliko kyselyssä nimenomaan vain positiiviset asiat esillä? Mieleeni tuli "suru", jonka jokainen koiranomistaja tulee joskus kokemaan.

    VastaaPoista
  2. Oli erikseen myös niitä ei niin positiivisia asioita. Ihan ongelmakäytöksiä ja muuta surua, huolta ja murhetta myöten. Ja kyllähän niitäkin tuli joitain raksittua. Jos jotain elävää olentoa näin paljon rakastaa niin tokihan se aiheuttaa myös huolta ja murhetta välillä. Varsinkin jos koiralla on joku asia huonosti eikä osaa tai pysty auttamaan ja monet muut tilanteet...
    Mutta itsellä oli ajatuksena tässä kirjoituksessa lähinnä se, miten paljon niitä hyviä asioita on:) Moninkertaisesti negatiivisiin verrattuna. Eikä niitä kaikkia aina tule edes ajateltua.

    VastaaPoista