maanantai 17. marraskuuta 2014

Terveysjuttuja

Ivi on toipunut hyvin pienestä leikkauksesta jossa poistettiin huulesta möykky, ja leikkauskohtakin on jo tosi hyvän näköinen. Tikit poistettiin jo jokin aika sitten ja nyt on saanut taas elää ilman tötteröä päässä. 

Ikävää on kuitenkin se, että lääkärikäynnin aikana Ivi alkoi hurjasti raapia kaulaansa ja poskia heti kun kauluri otettiin pois, ja huomasin, että iho oli tosi pahan näköinen isolta alueelta. Hän alkoi myös läähättää hurjasti ja pahimmat alueet näyttivät jopa märkivän. Nämä näkyivät nyt hyvin koska karva on ajeltu niin lyhyeksi. En tiedä, miten ärtynyt iho oli jo aiemmin ollut, mutta ei varmasti niin paha kuin nyt koska noin pahan punoituksen olisi varmasti huomannut kun vaalean karvan alla on ihan kirkkaan punainen iho. 

Lääkäri antoi samantien uuden antibioottikuurin mutta sanoi että ehkä pitää alkaa jotain allergiajuttuja miettiä jos ei lopu. 

Lisäksi Ivin silmien vuotaminen on patin poiston ja karvojen leikkauksen jälkeen ollut ihan mahdotonta varsinkin toisessa silmässä ja siihen pitää nyt keksiä jotain...

Kaikkien näiden ongelmien keskellä unohtui melkein kokonaan se positiivinen puoli eli patologin lausunto tuli ja tuo poistettu möykky oli ollut vain jonkinlainen tulehdus.

Ivi on myös siirtynyt nyt kokonaan kotiruualle, olen koittanut rakentaa hänelle jonkinlaista mahdollisimman terveellistä ruokavaliota. Siitä sitten lisää myöhemmin... Vajaa viikko menty uudella ruualla joka on maistunut tosi hyvin ja nyt tiedän ainakin tarkasti mitä Ivin suusta alas menee. Haimatulehduksen jälkeen syödyistä laihisnappuloista ei vaan oikein löytynyt sellaista mihin olisin lopulta ollut tyytyväinen ja pakko koittaa jos silmien vuotamiseen tulisi mitään parannusta. Lisäksi ajoittaiset kutinat, raapimiset ja tassujen järsimiset olisi kiva saada kokonaan loppumaan, enkä nyt sano että ruoka näitä kaikkiin auttaa mutta ei siitä ainakaan pitäisi haittaakaan olla.

2 kommenttia:

 1. Onko mielestäsi mahdollista, että Ivi olisi reagoinut johonkin niistä aineista, joita sai patin poistamisen yhteydessä? Että raapiminen elikkä kutina olisi alkanut niistä? Ja sitten vielä se stressi, mitä tuollainen operaatio+kauluri aiheuttaa? Antibiootin pakkausselosteesta voisi löytää jotain, jos se olisi se aiheuttaja?
  Toivotaan, että ruokavalion muutos ainakin tuo hyvää tullessaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koittanut miettiä, mikä käynnin aikana olisi sellainen johon Ivin iho reagoi mutta en keksi mitään... häntä ei edes rauhoitettu tikkien poiston ajaksi, antoi hyvin poistaa. Lääkäri vain napsi tikit saksilla pois. Hän söi kyllä muutaman Floun penturuokanappulan joita en ole uskaltanut sen jälkeen edes testiksi antaa. Mutta on saanut niitä yksittäisiä joskus ennenkin...
   Mietin myös, olisiko Ivi jalkapohjiin tarttunut lääkärissä/jossain jotain mikä sai aikaan reaktion... Kun ei edes voi tietää että raapiko Ivi kaulaa siksi koska siinä jo oli jotain ihottumaa ja se kutitti, vai tuliko tuo pahin reaktio vasta siitä raapimisesta...
   Mukavaa on se, että iho on nyt parantunut aika hyvin ja ainoastaan muutama pieni, mustempi rupinen alue on jäljellä niissä kohdissa mistä iho oli rikki. On siis lähtenyt parantumaan ainakin. Antibioottikuuria vielä jäljellä ja tarkkaan myös katsotaan mitä suusta menee alas.

   Poista