maanantai 3. marraskuuta 2014

Patti huulessa

Yhtenä aamuna jokin aika sitten huomasin, että Ivin ylähuuleen oli ilmestynyt tosi iso (Ivin kokoon nähden iso...) patti... Ainakin sellainen herneen kokoinen. Se näytti tosi ikävältä ja punoitti ja ehkä märki vähän. Ihmettelin, miten on mahdollista etten ollut huomannut sitä edellisenä iltana hampaita pestessä, mutta ehkä se ei ollut vielä silloin niin iso... tai ehkä olin väsynyt enkä oikeasti vaan huomannut. Enpä tiedä. Siinä se nyt oli.

Soitettiin heti lääkärille ja saatiin seuraavalle päivälle aika. Patti oli samanlainen lääkäriin mentäessä kuin silloin kun sen löysin. Saatiin antibioottikuuri, koska mahdollisuus oli, että patti olisi vain joku tulehdus. Mutta jos se ei sellainen olisi, niin silloinhan se ei antibiooteilla katoaisi ja sitten se leikattaisiin pois. Koepalaa ei olisi pelkästään järkeä ottaa koska samalla operaatiolla poistetaan koko möykky, ja se oli kuitenkin sen verran iso ja sellaisessa paikassa että sitä ei siihen kannattaisi jättää. Sitten koko patti lähetettäisiin patologille tutkittavaksi. Lääkäri ei tietysti pelkästään katsomalla sen ihmeempiä osannut patista sanoa, itsekin siitä näin että se on aika kova, irtonainen (ei siis esim. suussa tai limakalvoissa kiinni) ja melko ikävän näköinen ja iso. Lääkärin mielestä se oli kuitenkin hiukan epätavallisen näköinen ja kokoinen.

Odotettiin, odotettiin ja toivottiin mutta ei se antibiooteilla mihinkään lähtenyt. Reilun viikon päästä ensimmäisestä käynnistä palasimme lääkäriin poisto-operaatiota varten. Kaikki sujui hyvin ja Ivi oli lääkärissä yhteensä alle 3 tuntia ja sitten saimme hänet taas kotiin. Kauluri päässä ja väsyneenä. Karvat kuonosta toispuoleisesti ajeltuina. 

Ivillä oli edelleen valjaat päällä joten kotona jouduin irrottamaan kaulurin että saatiin valjaat pois. Kokonaiset 15min Ivi ehtikin ilman kauluria olla kun koitti ensimmäisen kerran raapia naamaansa tassullaan. Ei muuta kun kauluri äkkiä takaisin päähän. Tuon 15min aikana ehdin kuitenkin saksimaan Ivin toisenkin puolen kuonosta lyhyeksi. Ivi oikeastaan nukkui tämän toimenpiteen ajan. Olisi tietysti ollut kivempi ajaa koneella ja olisi tullut siistimpi, mutta en todella halunnut alkaa trimmerillä tökkiä tuota pientä kuonoa missä oli kasa tikkejä toisella puolella.

Nyt sitten syödään 3-5pv särkylääkettä, antibioottikuuri loppuun, odotellaan ensi viikolla pelko takapuolessa lääkärin soittoa että mikä ihme tuo patti sitten lopulta oikein oli kun patologi sen on selvittänyt, ja sitten 10pv päästä poistellaan tikkejä. 

Ivi voi nyt ihan hyvin tilanteeseen nähden, nukkuu vieressä. Hän näyttää suloiselta karvattomalla kuonollakin ja leikattu puolikin on ihan siistin näköinen tikeistä huolimatta.

Tässä vielä kasa kännykällä otettuja kuvia. Lopussa kuva siitä kamalasta patista siinä vaiheessa kun sen löysin, älkää selatko alas jos ette halua nähdä öllöä pattia. Kuvanottohetkestä se muuttui kovemmaksi ja osittain mustaksi/ruskeaksi ja lopetti märkimästä ennen leikkausta.


Urheana leikkausta odotellessa...

Huuli turvonnut, rakas matkalla kotiin

Kamala patti ennen ensimmäistä lääkärikäyntiä. Ei siitä parempaakaan kuvaa saanut. Ja kurakelien jäljiltä naamakarvat ihan kauheat ja likaiset4 kommenttia:

 1. Kaikkea sitä ilmaantuu kuin tyhjästä vaan. Ei tuollaistakaan osaa edes etsiä saati odottaa. Mikä lie ollut? Onko se jo selvinnyt?
  Onhan koirilla kaikenlaisia patteja, mutta en vaan minäkään osaisi ainuttakaan nimetä. Rasvapatti on enemmänkin vanhojen koirien juttu, mutta se ei ole tuon näköinen. Muita en sitten tunnekaan...
  Paranemisia Iville!

  VastaaPoista
 2. Tuotakaan pattia ei kyllä sieltä karvojen seasta nähnyt yhtään jos ei huolella siirtänyt karvoja pois tieltä, olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa huomaamatta jos ei pestäisi hampaita joka päivä.
  Odotellaan lääkärin soittoa edelleen että saataisiin tietää mikä se patti sitten oikeasti oli.
  Kiitos terveisistä, Ivi voi oikein hyvin ja osaa liikkua kauluri päässäkin nyt törmäilemättä sen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Ehkä se oli sisäänpäin kasvanut viiksi? Niistä ainakin tulee tuollaisia tulehtuneita patteja.

  VastaaPoista
 4. Sitä lääkärikin mietti mutta sanoi että ei ihan sellaiseltakaan kuitenkaan vaikuttanut. Joku tulehdus se oli, patologin lausunnosta en ymmärtänyt edes joka toista sanaa:D

  VastaaPoista