keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Ihana kamala pentuarki

Pennut ovat ihania ja pennun kanssa elämä on ihanaa. Pennun koulutus on ihanaa ja pennun kasvamisen ja oppimisen seuraaminen on ihanaa. 
Aina arki pennun kanssa ei kuitenkaan ole ihanaa. Vaikka kuinka haluaisi, ja vaikka mitä tekisi, ja vaikka olisi kuinka hyvät hermot. Välillä on vaikeaa, tuskaista, kamalaa ja ikävää. Niin se vaan on, vaikka useimmiten olisikin ihanaa. Tässä vähän juttua siitä.

1.Ruokailut ja huutaminen
Flou syö edelleen ainoastaan koulutuksen kautta. Hänellä on aina nälkä. Hän haluaa aina ruokaa. Aina. Heti. Nyt. Ja hän kertoo sen kovaan ääneen.
Haukkuminen ja kiljuminen alkaa aina, kun Flou luulee että joku saa ruokaa ja hän ei saa. Lisäksi jos mihinkään toimintoon/käytökseen aletaan rakentaa kestoa liian nopeasti tai jos hän ei heti ymmärrä mitä pitäisi tehdä saadakseen naksauksen ja palkan, niin kiljunta alkaa melko varmasti.

2.Hissikäytös
Lenkeiltä takaisin sisään tullessa Flou on niin kierroksilla ettei malttaisi odottaa hississä. Hän joko hyökkäilee Ivin ja Arielin kimppuun tai alkaa huutaa kun paikallaan pitäisi odottaa noin 6 sekuntia. Hissi on myös ehkä ainoa paikka maailmassa jossa hän joka toinen kerta ei muista mitä "istu" mahtoikaan tarkoittaa.

3.Yhteiset hihnalenkit
Floun kanssa ulkoilu on ihanaa silloin kun hän on yksin hihnalenkillä tai jos lenkkeillään vapaana. Yksinään Flou kulkee suhteellisen nätisti hihnassa ja vapaana pysyy lähellä ja tulee luokse luotettavasti. Mutta sitten kun kaikki kolme ovat samaan aikaan hihnalenkillä on se jotain aivan kamalaa. Suurimman osan ajasta Flou vetää, riehuu, kiskoo, suuttuu kun ei pääse vetämällä eteenpäin, alkaa purra hihnaa, Iviä, Arielia, juosta ympyrää ja hyppiä kuin villiintynyt hevonen. Siinä on ulkoilusta hauskuus kaukana.

4.Vesikupissa uiminen
Koirilla on ollut käytössä kevyt vesikippo jonka Flou on nyt muutamana iltana päättänyt tyhjentää, muuten kuin juomalla. Ensin sinne laitetaan jalka, ja läikytetään. Sitten tökitään kuonolla ja lopulta sähelletään kupin kanssa niin kauan että se kaatuu ja sitten astellaan lammikossa ja heitellään kuppia muutaman kerran ympäri huonetta.
Sitten ihmetellään miksi siellä ei enää ole mitään juotavaa.

5.Jalkojen kuivaus
Lenkin jälkeen jalkoja, takajalkoja varsinkaan, ei saisi kuivata pyyhkeellä. Silloin hyökätään hampailla pyyhkeen kimppuun, ja lopulta käden kimppuun. Tämä on yksi niitä harvoja tilanteita milloin Flou enää edes puree käsiä. Ja hän puree aika kovaa. Vaikka muuten häntä saakin käsitellä aivan hienosti...

Tässä nyt jotain mitä on päällimmäisenä mielessä.

Nämähän nyt eivät ole mitään kovin epänormaaleita asioita pennuille, mutta välillä oi niin ärsyttäviä kun pitäisi saada jotain tehtyä ja ajatukset pennun kanssa vaan eivät kohtaa. Ja näille kaikille yritämme siis koko ajan tehdä jotain, ongelmat on tiedostettu ja niistä pyritään eroon. Koulutusta, treeniä, harjoittelua. Syvään hengittämistä ja toistoja. Ja toistoja. Ja suurimmaksi osaksi kaikki on kuitenkin ihanaa:)


2 kommenttia:

  1. Myydäänkö siniset villakoirat halvemmalla, koska ovat ns. värivirheellisiä? Pohdin vain, kun meille on vissiin juurikin sininen poika tulossa ja ihan on normaalihintainen :o

    VastaaPoista
  2. Ihan samoissa hinnoissa ovat siniset kuin muutkin:) Ja harmaaksihan ne rekataan. Sinisetkin sitten jossain vaiheessa alkavat todennäköisesti vaalentua jolloin myös näyttelyihin voisi mennä, jos haluaa.
    Ymmärrän sen että hinnat ovat samoja, jos pentu on muuten aivan normaali ja terve. Sinisten vaalenemistakin on tosi vaikea ennustaa millaisia niistä sitten oikeasti tulee. Suurin osa ihmisistä kuitenkin etsii pääasiassa hyväluonteisista ja suhteellisen terveistä vanhemmista tulevaa pentua, eikä näyttelytähteä. Ja niitä "lemmikiksimyytäviä"hän ne ovat suuri osa "oikean" värisistäkin.
    Floun vanhemmat ovat molemmat näyttelyissäkin hyvin menestyneitä (valkoinen ja harmaa) ja kaikista neljästä pennusta sattui tulemaan sinisiä. Minulle tärkeintä oli reipas, iloinen luonne ja että terveystutkimukset tehty. Agility on meidän laji mutta ihan iloisesti kasvatan tässä vielä Floulle näyttelyturkkiakin:)

    VastaaPoista