tiistai 21. lokakuuta 2014

Doboilua

Sen jälkeen kun Ivi ensimmäisen kerran tajusi että Dobo-pallon päälle kuuluu kiivetä, on häntä ollut vaikea pitää poissa pallolta. 

Ivillä on oma vaaleanpunainen 45cm pallo jonka päälle hän pystyy helposti hyppäämään. Pallolla on tehty istumista, maahan menoa, seisomista, tassujen antamista istualtaan ja seisaaltaan, kieppejä molempiin suuntiin, kumarrusta, oravaistuntaa ja tuetun takajaloille nousemisenkin Ivi on tehnyt. Dobo on tosi hyvää liikuntaa koirille ja auttaa monella osa-alueella esim. tasapainossa, keskittymisessä, syvien lihasten kehittämisessä ja auttaa koiraa ymmärtämään ja hallitsemaan paremmin kroppaansa esim. takapäätä mikä on monelle koiralle vaikeaa.


Ariel ei ole niin innostunut Dobosta, hyppää kyllä pallolle mutta ei ole mitenkään innoissaan sen päällä tasapainottelusta. Hänen erikoisliikkeensä onkin pallon vieritys etutassuilla takajalkojen ollessa maassa. Myös tasapainoalustalla Ariel tykkää tehdä asioita. Tarkoitus olisi tehdä pallostakin Arielille kivempi asia, superherkuilla palkkaamalla kunhan aikaa löytyy.


Floukin on saanut jo harjoitella Doboa ja tekee jo ihan hyvin liikkeitä pallolla. Hän on myös usein kursseilla demoamassa liikkeitä uusille kurssilaisille. Ainoastaan en anna hänen hyppiä alas pallolta vaan nostan aina alas. Floukin tykkää tosi paljon treeneistä mutta hän nyt tykkää kaikesta missä saa tehdä asioita ja syödä samalla. Doboa on siis mahdollista tehdä turvallisesti pienemmänkin pennun kanssa jos käyttää järkeä, varsinkin jos pentu hallitsee jo hyvin omaa kroppaansa ja liikkeet pallon kanssa ovat hallittuja. Pitkää treeniä ei tietysti pidä tehdä mutta palloon tutustumista ja esim. tasapainoalustan päällä seisominen/ yli käveleminen on hyvää totuttelua senkin kannalta että pentu oppii erilaisiin ja epätasaisiin alustoihin.

Ivi on meillä ihan ylivoimaisesti eniten hullaantunut Doboon, pallot saa tosiaan pitää piilossa tai muuten niiden kimpussa oltaisiin koko ajan. Palloahan pitää tukea ja pitää paikallaan koko ajan kun koira on pallolla joten ei ole turvallista että niiden päälle koitettaisiin hyppiä omia aikojaan. Me suositellaan Doboa kaikille koirille ja omistajille, koirat ovat innoissaan ja omistajat saavat samalla ihan kuin huomaamatta treenattua myös itseään:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti