perjantai 26. syyskuuta 2014

Hammaskeijulle terveisiä

Flou alkaa olla jo iso poika. Kaikki rokotuksetkin on jo saatu. Viimeisimmällä rokotuskäynnillä vaihdoin eläinlääkäriä koska halusin paremman arvion Floun hampaista. Alakulmurit, varsinkin vasen puoli, olivat edelleen järkyttävän huonosti sijoittuneet ja painoivat ientä. Leuka ei ollut kasvanut niin kuin pitäisi mutta myös itse hampaiden asento oli todella huono.

Lääkärin mukaan alakulmurit tulisi poistaa mahdollisimman pikaisesti, joka on hammaslääkäreiden suositus tällä hetkellä. Hampaat voivat ehkäistä jopa alaleukaa kasvamasta normaalisti ja myös pysyvät hampaat menisivät sitten todennäköisemmin aivan väärään kohtaan jos noita hampaita ei poistettaisi.

Päätin, että myös yläkulmurit saavat lähteä samalla. Kasvattajan mukaan ja myös oman kokemuksen pohjalta on vähän niin ja näin tulevatko ne koskaan irtoamaan itse. Se on aina pienillä koirilla tuskaista odottaa lähteekö ja koittaa miettiä missä vaiheessa irrotetaan. Ei olisi mitään järkeä laittaa Flouta pian uuteen operaatioon ja nukuttaa taas jos nyt jäätäisiin odottamaan yläkulmureiden irtoamista. Eli kaikki neljä lähtisivät kerralla.

Tänään sitten operoitiin nuo kulmurit pois. Flou oli asemalla yhteensä reilut kolme tuntia. Kun palasin hakemaan häntä kotiin, odotti siellä hiukan tokkurainen mutta jo ihan hyvin kävelevä pentu ja paperin päällä neljä ISOA kulmahammasta. Ne oli saatu tosi hienosti ja siististi irti, olin ainoastaan järkyttynyt miten isot ne oikeasti olivat! Mukaan saatiin resepti särkylääkkeeseen jota otetaan n.kolme päivää. Muutama tikki suusta löytyy myös ja vähän tuli verta kotimatkalla.

Flou on ollut lääkäristä palaamisen jälkeen aika väsynyt mutta muuten ihan hyvinvoivan tuntuinen. Ulkoa sisään tullessakin oli kipittänyt rappuset ylös ennen kuin ehdin mennä nostamaan. Olen antanut ihan pehmeäksi liotettuja nappuloita jotka kaikki on syöty oikein hyvällä ruokahalulla niin kuin aina. Ainoastaan haukkumista ei ole vielä yrittänyt ollenkaan. Tosin Flou ei kyllä itseasiassa hauku koskaan muulloin kuin Ivin kanssa leikkiessä tai silloin jos luulee että hän on jäämässä ilman kun toinen koira saa syömistä. Siinä tulee hyvin esiin pennun lyhyt pinna:)

Toivottavasti särkylääkkeet nyt auttavat pahimman yli ja Flou toipuu pikaisesti että pääsee taas järsimään luita ja muuta mukavaa. Ihan hyvä tunne itsellä nyt kun hampaiden eteen on tehty kaikki mitä tällä hetkellä on tehtävissä. Nyt vain toivotaan parasta. Ei minulle ole edes tärkeintä että hänelle tulisi "täydellinen" purenta, ainoastaan sellainen, joka ei haittaa hänen elämää tai hyvinvointia ja että saisi pitää kaikki pysyvät hampaansa. 

Tässä minä juoksen alkuviikosta vielä niin että pahamaineiset kulmahampaatkin näkyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti