tiistai 30. syyskuuta 2014

Elämän pieniä iloja:

Voikukkien metsästys ja haituvien nappaaminen suuhun.4 kommenttia:

 1. Voi mikä ihanuus! :) Asiasta toiseen... aiotko muuten leikkauttaa Floun? Jos, niin missä vaiheessa? Entä, onko tytöt steriloitu? Tässä ite pähkäilen plussia ja miinuksia steriloimisesta. Ensimmäinen koira joka on nyt puolivuotias ja mietin, että pitäiskö vai ei?

  VastaaPoista
 2. Tytöt on leikattu. Floun leikkaamista en ole vielä edes suunnitellut. Henkilökohtaisesti suosin melkein kaikkein "pelkästään" perheenjäseninä olevien koirien leikkausta, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Siitä on terveydellisiä hyötyjä ja myös ihan elämisen kannalta, ettei koiran tarvitse turhaan mennä sekaisin hormonien tms. takia jos niitä pentuja ei kuitenkaan koskaan tehdä. Turhaa stressiä omistajalle ja koiralle, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Siis että koira ennemminkin hyötyy leikkauksesta kuin että siitä olisi sille mitään haittaa. Mutta siis on joitain poikkeuksia.
  Jos Flou nyt syystä tai toisesta pitäisi leikata, ei se haittaa yhtään, tod näk päädyn siihen vaihtoehtoon kuitenkin jossain vaiheessa. Nyt kuitenkin mietin myös että jos hän vaalenisi, voisi näyttelyt ehkä ihan vähän kiinnostaa. No mutta, koska tytöt on leikattu niin sen takia näitä nyt on aikaa tässä rauhassa miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuntelen ja arvostan kaikkien mielipiteitä ja näkökulmia asiaan :) Itsekin alan kallistuun leikkauksen kannalle, mutta sitten pelottaa kaikki jutut lihomisesta ja se, että vanhemmiten mukamas leikatuilla esiintyy virtsankarkailua?! Ja se, että miksi tehdä turha leikkaus koiralle, jos kaikki on ok? Mut toisaalta niinku mainitsit, hormonivaihtelut jää (on varmaan mukavampaa omistajalle ja koiralle), leikkauksesta toipuu vissiin nopeesti ja haavasta ei kait jää kauheesti jälkeä? Ja mitä lihomiseen, niin on se kait omistajasta kiinni, että mitä ja kuinka paljon syöttää koiralle. Huoh, siinäpähän miettimistä? :D

   Tiedätkö muuten, että kuinka pian ensimmäisistä juoksuista voi leikata? Tai jos tulee jonkinnäköinen valeraskaus, niin kuinka pian sen jälkeen?

   Poista
 3. Leikkausjäljet katoaa aika piankin leikkauksen jälkeen eikä meillä kummallekaan ole jäänyt mitään edes pientä merkkiä leikkaushaavasta. Vaikka leikkaus on aina leikkaus, niin sterilointi on kuitenkin aika perustoimenpide. Tosi monet päätyvät leikkamaan koiran kuitenkin myöhemmässä vaiheessa jonkin sairauden tai vaikka vaikeiden valeraskauksien jälkeen, itse olen perustellut itselleni koiran leikkaamista nuoressa iässä sillä, että nuorelle koiralle leikkaus on ehkä kuitenkin vähän turvallisempi kuin kovin vanhalle ja toipuvat niin nopeasti. Meillä tytöt leikattiin alle vuoden ikäisinä.
  Kumpikin pysyy hyvin painossaan eikä mikään koira tosiaan itsekseen käy jääkaapilla tankkaamassa:)
  Leikkaus suositellaan tehtäväksi mahdollisimman kaukana juoksuista. Siis niin että koira olisi ihan "normaalissa" tilassa.
  Virtsankarkailu voi tietääkseni olla koiran kuin koiran "vanhuudenvaiva". Toisaalta voihan sitäkin esiintyä jo nuorilla koirillakin.

  VastaaPoista