keskiviikko 6. elokuuta 2014

Pentu syö ja treenaa

Ja paljon syökin.
Kaikki mitä on annettu, on mennyt. Vauhdilla. 
Ensimmäinen ruoka on 9.00, toinen 13.00, kolmas 17.00 ja neljäs 21.00. 
Alussa desi kuivaa nappulaa päivässä (nyt jo enemmän) liotettuna ja siihen vähän märkäruokaa sekaan. Ja päälle jotain rouskuteltavaa ja pureskeltavaa aina välillä. Raakana on syöty broilerin kauloja.

Ivin ja Arielin ruokailua pitää vahtia koko ajan, jos Floun päästää irti, se juoksee surutta ensimmäiseen kuppiin minkä löytää ja tunkee päänsä sinne. Ariel lähtee karkuun kun näkee Floun tulevan, Ivi ei todellakaan lähde mihinkään vaan tekee matalaa murinaa niin kauan että haen Floun pois. En ole testannut enkä nyt ole aikeissakaan testata että miten kovaan ääneen ojentaisi jos en hakisi pentua pois.Ensimmäisenä päivänä annoin Floulle vain normaalisti ruuat kippoon ja naaman eteen. Toisena päivänä aloin hyödyntää Floun ruokahalua ja ahneutta koulutuksessa. Niin paljon on asioita mitä pitäisi harjoitella ja nyt saamme neljä hyvää treeniä päivässä kun kaikki nappulat tulevat treenin kautta.

Ainakin yksi ruoka on kokonaan yksinolon harjoittelua. Esim. laitan keittiön oven eteen jotain ettei pääse sieltä pois, ja sitten heittelen ruuat lattialle vähän kerrallaan. Väleissä käyn aina kauempana, tai ainakin nurkan takana "piilossa". Alussa jos meni hetkikin niin ettei ruokaa enää löytynyt eikä minua näkynyt niin alkoi kauhea huuto. Nyt voin jo jättää hänet vähän pidemmäksi aikaa ja Flou tulee ovelle katsomaan ja odottamaan hiljaa. Yksinoloa on harjoiteltua pidempiä aikoja (aluksi alle 30min, nyt jo useampi tunti) niin, että kaikki koirat ovat jääneet yhdessä kotiin ja lähtiessä jäävät syömään luita ja tullessa on hiljaista joten ihan hyvin kai mennyt.

Häkissä olemista harjoitellaan myös, kyllähän Flou siellä siis nukkuu mutta harjoitellaan nyt sinne menemistä ja siellä rauhassa olemista ihan näin hereilläkin. Jo yhdessä treenissä sain naksuttimella Floun hakeutumaan itse häkkiin ja oven sulkeminen hetkeksi ei aiheuttanut mitään ongelmaa. Kun häkkiin antaa tarpeeksi puuhasteltavaa ja pureskeltavaa, on Flou niiden jälkeen valmis menemään nukkumaan ja näin on mennyt häkissä pidempiäkin aikoja kun siellä on jouduttu syystä tai toisesta odottelemaan.

Kaikenlaisia käsittelyharjoituksia on tietysti myös tehty, korvien ja hampaiden ja tassujen katselua ja koskettelua, kynsien leikkausta, silmien puhdistamista ja fööniin ja trimmauskoneeseen totuttelua vielä lisää.

Sitten on harjoiteltu ihan perusjuttuja, seiso - maahan - istu. Näitä kaikkia sekaisin ja samassa harjoituksessa myös. Olen aika paljon houkuttelemalla nyt alkuun kouluttanut, ja naksutin ollut mukana alusta lähtien. Sitten ihan vähän harjoiteltu kieppejä molempiin suuntiin ja kyljelle/selälle menoa. Ja paikalla pysymistä. Ja katsekontaktia. Se meneekin jo tosi hyvin. Houkuttelemalla on ollut helppo päästä alkuun, kun haluan myös että Flou oppii seuraamaan kättä vaikka siitä pitääkin sitten opetella pois monien liikkeiden kohdalla. Vihjesanoja olen alkanut kuitenkin liittää jo nyt aika varhaisessa vaiheessa joka on myös ollut hyvä puoli siinä että on käytetty enemmän houkuttelua. Alustalle menoa ja korokkeelle nousemista etutassuilla on harjoiteltu sitten enemmän niin, että Flou on saanut itse miettiä mitä siltä halutaan. 

Alussa oli pientä hämmennystä kun Flou ei yksinkertaisesti voinut ymmärtää miksi ruoka ei enää tipukkaan taivaasta hänen nenänsä eteen eikä sitä saa syödä heti ja kaikkea. Hän turhautui muutaman kerran joka ilmeni kaikenlaisena ääntelemisenä (tai ryntäämällä keittiöön Ivin ja Arielin kupeille, hups...) mutta teimme harjoituksista niin helppoja että onnistumisia tuli alkuun ihan koko ajan niin pieni ei päässyt hermostumaan.

Kauhean yritteliäs ja rohkea kokeilemaan uutta hän on, ja hirveällä innolla tekee asioita ihan noiden pentunappuloiden voimalla. Ja olihan sitä ihan pakko ottaa ensimmäinen kosketus agilityesteisiinkin, Flou juoksi suoraa putkea innoissaan heti alusta lähtien:)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti