lauantai 9. elokuuta 2014

Ensimmäiset yöt

Mitä odottaa ensimmäisiltä öiltä kun pentu on uudessa kodissa? No siihen vaikuttaa varmasti miljoona asiaa ja erityisesti se, millainen yksilö pentu on ja sitten tietysti kuinka nuo yöt on suunniteltu hoidettavan. Ja ikinähän ei voi tietää etukäteen miten se tulee menemään...

Meillä meni näin:

Olen päättänyt, että meillä ei mitään pissa-alustoja harjoitella edes käyttämään, siis ainakaan ihan tarkoituksella. Vahinkoja tietysti sattuu, niille ei voi mitään. Päivisin vahditaan niin paljon kuin pystytään ja käydään joka välissä ulkona ja öisin nukutaan häkissä. Häkki on minulla sängyssä, käytännössä melkein tyynyllä. 

1.
Puolen yön aikoihin viimeisen kerran ulos ja nukkumaan. Jäätävä huuto alkoi 1.30, ajattelin että pakko olla hätä joten mentiin ulos, kävi se pienellä pissalla. 3.30 sama homma, taisi silloin tehdä kakankin. Ja uudestaan 6.30. Ei olisi millään halunnut nukkua enää tämän jälkeen. Koitin saada puruvimmaa kohdistettua leluihin mutta koitti syödä häkin pohjaa. 

2.
Mentiin nukkumaan n.00.30. Yöllä heräsin kun alkoi huutaa suoraa huutoa, kannoin ulos, kävi pissalla, tultiin sisään ja huomasin että kello on 1.30. Seuraavan kerran 3.30, vein silloinkin ulos. Ja sitten 7.00 aikaan. Koitin laittaa takaisin nukkumaan. Ei mitään mahdollisuuksia. Aikani koitin saada rauhoittumaan häkkiin, saattoi lopettaa hetkeksi mutta sitten jatkoi taas ja olisi kohta purrut reiän joko minun käteen tai häkkiin joten noustiin ja mentiin syömään. Kymmeneltä nukahdettiin kaikki päiväunille.

3.
Nukkumaan n. 1.00. Alkoi huutaa ennen kahta, laitoin käden häkkiin, meni pian takaisin nukkumaan. Seuraavan kerran neljän aikaan, eikä olisi pissan jälkeen halunnut mennä nukkumaan. Puri häkkiä, ja kun laitoin käden häkkiin, puri sitä kaikilla voimillaan. Lopulta meni nukkumaan. Seuraava herätys 6.30, ajattelin että nyt saisi kyllä vielä nukkua. Huusi kuin hinaaja. Tungin jonkun luun pätkän häkkiin, oli kai sitä syötyään nukahtanut. 8.30 herätti seuraavan kerran ja ulkona käynnin jälkeen minua olisi vielä väsyttänyt mutta hän oli eri mieltä. Onneksi Flou nukkuu paljon päiväunia niin ehtii itsekin...

4.
Kävi yhden jälkeen vielä tekemässä kaikki tarpeensa. Huuto alkoi ennen kolmea, päätin että nyt saa vielä nukkua. Ja niin sitten nukkui. Seuraavan kerran herätti 6.30, silloin mentiin heti ulos. Olisi halunnut riehua ja leikkiä, minä olisin halunnut nukkua. 8.30 annoin lopullisesti periksi ja noustiin.

5.
 Nukkumaan mentiin ja viimeinen pissa 00.40. Odotin että nukahti viereen, siirsin häkkiin ja jatkoi unia. Oli aloittamassa vinkumista n.5min päästä, laitoin käden häkkiin ja nukahti heti. Seuraavan kerran alkoi pyörimään ja ihan vähän ääntelehti joskus ennen 7.00. Käytiin pissalla ja kakalla. Otin viereen sänkyyn, halusi leikkiä ja pureskeli hetken lelua ja peittoa, meni sitten nukkumaan ja en laittanut enää häkkiin. Noustiin yhdeksän jälkeen ja käytiin taas ulkona.

Näiden ensimmäisten öiden jälkeen on suurin piirtein mennyt niin, että kun yhden aikaan on viimeisen kerran käyty pissalla, niin seitsemän aikoihin tai vähän ennen Flou alkaa pyörimään häkissä niin että herään ja sitten lähdemme ulos. Tämän jälkeen annan hänen nukkua sängyssä "vapaana" ja yleensä saankin näin vielä pari tuntia unta. Joskus kyllä haluaisi aloittaa riehumisen mutta rauhoittuu yleensä aika pian.

Pari yötä oli sellaisia, kun oli aivan julmetun kuuma ja koirat joivat hirveitä määriä joka on tietysti hyvä. Silloin vein Floun ulos myös kolmen/neljän aikaan yöllä jos heräsi koska hänellä oli varmasti ihan kamala hätä. Muuten on selvitty aika hyvin joka yö tuohon aikaiseen aamuun eikä ihan keskellä yötä ole tarvinnut nousta.

Ihan hyvin muutenkin sisäsiisteysharjoittelu sujuu. Superkuumat ilmat vaan ovat vaikeuttaneet hiukan tehtävää koska koirat juovat järkyttävän paljon ja Flou saattaa esim. joskus käydä pissalla sisällä alle puolen tunnin sisään siitä kun juuri käytiin ulkona. No, näille ei voi mitään, perus pentuarkea:)

Perinteinen "jalka tyynynä"

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa siltä, että mukavasti on alkuun lähtenyt tuo homma :) Tuleeko päivällä paljon vahinkoja? Entä missä teidän neidit nukkuu?
  -M-

  VastaaPoista
 2. Päivällä ihan "oikeita" vahinkoja on käynyt yksi tai kaksi, sellaisia, että juuri on käyty ulkona pissalla ja sitten sisällä pissaakin kymmenen minuutin sisällä. Sitten omasta tyhmyydestä johtuvia on jonkin verran. Sellaisia, että ajattelen, että ehdin muka käydä itse vessassa tms. tehdä jonkin nopean asian ennen kuin vien Floun ulos kun se on herännyt päiväunilta.. tai sitten jätän maahan odottamaan kun puen Ivin ja Arielin pantoja tai valjaita.. ja sittenhän Flou on jo jossain pissaamassa. Seuraavalla kerralla muistaa sitten taas kantaa saman tien suoraan ulos.

  Ariel nukkuu öisin aina tyynyn vieressä tai muualla lähellä. Pitää huolen siitä, että olen nostanut hänet sänkyyn ennen kuin menen nukkumaan. Ivi hyppää itse sänkyyn sitten jossain vaiheessa. Nukkuu välillä sängyn alla. Aamulla molemmat kyllä löytyvät vierestä. Ivi yleensä jalkopäästä.
  Päivisin ja iltaisin nukutaan paljon omassa avonaisessa häkissä tai sängyn alla.
  Saa nähdä mistä Flou valitsee paikkansa sitten joskus...

  VastaaPoista
 3. Kiva vinkki muuten tuo, että omassa häkissä on yön. Onko tullut häkkiin vahinkoa?

  VastaaPoista
 4. Juu, on toiminut kyllä hyvin tuo häkissä nukkuminen. Vaikka häkki onkin aika iso Floun kokoon nähden, ei häkissä ollessa ole vahinkoja sattunut ollenkaan. On varmasti auttanut myös opettamaan häntä pidättämään ainakin vähän, vaikka noin pienillä se pidätyskyky onkin aika olematon. Nopeasti Flou oppi myös, että illalla häkkiin mennään nukkumaan eikä enää riehuta tai ulista. Aamulla seitsemän aikaan kun pitää mennä ulos, herään yleensä jo kun Flou alkaa pyöriä häkissä ja tuijottelee sieltä minua. Huutokonsertteihin ei olla enää herätty:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi! Eli Flouta ei tarvi enää yöllä viedä ulos vai? hienosti teillä on kyllä mennyt! :)

   Poista
  2. No, illat venyy aina vähän pitkiksi oman nukkumaanmenon kanssa ja puolen yön jälkeen tai myöhemminkin käydään viimeisen kerran nopeasti pissalla. Siitä Flou sitten nukkuu aika säännöllisesti ainakin puoli seitsemään. Sitten käydään ulkona. Ja sen jälkeen koitetaan nukkua vielä pari tuntia:)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista