torstai 31. heinäkuuta 2014

Uusi tulokas ja miten muut karvaiset sen ottivat vastaan

Ivi 5,5v ja Ariel 3,5v saivat pikkuveljekseen kääpiövillakoira Floun. Näin heidän yhteinen elämänsä on alkanut.

Ensimmäiset kolme päivää: 
Ariel lähtee karkuun jos Flou koittaa tulla haistelemaan liian läheltä. Jos Flou tulee juomaan samaan aikaan, Ariel lähtee karkuun. Jos Flou tulee Arielin ruokakupille (pääsi alussa vahingossa kun en ollut tarpeeksi tarkkana) Ariel lähtee karkuun. Jos Flou tulee viereen nukkumaan, Ariel vaihtaa paikkaa. Muutaman kerran on mörähtänyt hiljaa jos Flou tulee hampaat edellä naamaa päin. Arielille tilanne on selvästi hiukan ongelmallinen koska hän haluaisi vanhaan tapaansa seurata minua joka paikkaan mutta sitten joutuu väkisinkin olemaan tuon uuden mustan palleron läheisyydessä:) Ivi ratkaisee tilanteet usein menemällä nukkumaan ylä- tai alakertaan riippuen siitä, missä Flou on. Eri kerrokseen siis. 

Yli-innokkaat leikkiyritykset kun Flou juoksee suoraan naamalle tai koittaa purra korvasta Ivi hoitaa pienellä murahduksella. Flou uskoo aina heti eikä Ivi ole tuota pientä murahdusta enempää koittanut pentua komentaakaan. Jos vain mahdollista, Ivikin lähtee mieluummin tilanteissa "alta pois" ja välttelee ennemmin Flouta ihan kokonaan. 

Jos Ivi tai Ariel tekevät pihalla mitään nopeampia pyrähdyksiä lähtee Flou heti jahtaamaan heitä, mutta tietysti tytöt pysähtyvät saman tien ja "leikki" loppuu.

Ivin ja Arielin leikkiessä Flou katselee lähinnä vierestä ja lähtee sitten omien lelujensa kanssa painimaan. Tietysti minua vähän harmittaa kun tytöt tekevät niin selväksi että pennun kanssa ei nyt jaksa seurustella. Me leikitään sitten Floun kanssa kahdestaan ja paljon hän jaksaakin leikkiä. Kaikki lelut ovat yhtä kivoja ja mikä tahansa kelpaa leluksi, niitä on kiva jahdata ja repiä ja ihan alusta alkaenkin Flou tuo leluja myös minulle takaisin sen jälkeen kun olen heittänyt niitä pidemmälle.

Neljäs päivä: Ivi on alkamassa leikkimään Floun kanssa, mutta Ariel tulee väliin ja hyppää kahdella jalalla Iviä vasten ja he lähtevät leikkimään kahdestaan. Flou menee leikkimään pallolla.
Monta kertaa Flou yrittää (nyt jo aika kovaan ääneenkin "haukkumalla" jos sitä haukkumisyritystä nyt sellaiseksi voi kutsua) saada Iviä leikkimään mutta Ivi usein vain kääntyy pois.

Viides päivä: Ariel tekee ensimmäistä kertaa leikkikumarrusta vastauksena Floun leikkipyyntöihin ja vähän aikaa pohtivat siinä että mitä tehtäisiin. Olisivat varmaan alkaneet leikkiä kunnolla jos Ivi ei olisi tullut paikalle ja hän alkoi sitten jahdata Arielia. Flou juoksi joukon jatkona kun Ariel paineli edes takaisin olohuoneeseen ja sieltä aulaan pöydän alle Ivi perässään. Teki jotain omia rähinä-ääniä vieressä kun toiset painivat. Tuo hetken kestänyt Arielin jahtaaminen olikin varmaan ensimmäinen asia minkä kaikki kolme tekivät yhdessä.

Valonpilkahduksia alkaa siis näkyä. En nyt ajatellutkaan että tämä menisi samoin kuin unelma-alku Ivin ja Arielin kanssa. He leikkivät yhdessä koko ensimmäisen päivän ja menivät vierekkäin nukkumaan. Nyt he ovat selväsi niin vahva parivaljakko että voivat hyvin jättää uuden tulokkaan huomiotta. Onhan heillä aina seuraa toisistaan. Ei Flou mitenkään lannistunut ole tilanteesta, vaan jaksaa aina säännöllisin väliajoin käydä yrittämässä leikkiä siskojen kanssa.

Kuitenkin sanoisin että kaikki on mennyt hyvin. Tytöt eivät koskaan käy millään tavalla kiusaamassa Flouta, edes Ivi ei hauku hänelle vaikka se onkin Iville normaalia käytöstä lähes kaikessa kanssakäymisessä muiden koirien kanssa. Flou myöskin antaa tytöille tilaa eikä käy ärsyttämässä heitä liiaksi vaikka kovasti haluaisikin leikkiä. Hän purkaa sitten energiaansa leluihin ja vaikka minun varpaiden ja käsien puremiseen ja lähteekin aina heti etsimään lelun jos muut eivät innostu leikkimään. Ja toisaalta ihan kivakin että on nyt paljon sitten leikitty Floun kanssa ihan kahdestaankin. Parhaita hetkiä on, kun Flou juoksee kovaa hakemaan lelua jota heiluttelen kädessä, ja upottaa sitten kaikki hampaansa suoraan käsivarteen kiinni. On sillä iso suu. Hyvin saa leveämmästäkin kohtaa käsivartta kiinni.


"Hehee karkotettiin se taas"

Tuijotuskilpailu tai jotain sinne päin

Ensimmäinen ja yksi harvoista "yhteiskuvista"

1 kommentti:

  1. Se kestää aikansa, että Ariel & Ivi huomaavat, että tuo musta Flou on tullut jäädäkseen. Alkuun kohtelevat kuin väliaikaista vierasta. Kyllä heistä kamut tulee, tosin naispuolisilla on valta eli Flou tulee kasvamaan "kurissa ja nuhteessa". Ihan hyvä niin. ♥

    VastaaPoista