perjantai 25. huhtikuuta 2014

Meillä suosittuja tuotteita

Meiltä on kyselty hyväksi todetuista tuotteista joita Ivi ja Ariel käyttävät. Itse olen sellainen, että kun löydän jonkin hyvän ja juuri meidän koirille sopivan tuotteen, en sitä mielelläni vaihda. Jonkin verran on erinäisistä syistä tullut erilaisia tuotteita testailtua ja tässä hiukan meidän kokemuksia.


Matolääkkeet

Olemme käyttäneet joitain vuosia tuotetta nimeltä Axilur. Se on aika monipuolinen ja tehoaa moniin erilaisiin matoihin. Joskus muistan että koirilla on mennyt hiukan maha sekaisin, ei sen enempää kuin hiukan löysempää ulostetta ehkä yhtenä tai kahtena päivänä. Koitan madottaa aina joka kevät ja joka syksy. Välillä teemme pidemmän kuurin kuin mitä ohjeissa sanotaan koska olen kuullut että joskus lääke voi tehota vasta useamman päivän jälkeen kuin mitä ohjeessa sanotaan.

Tuotteen sivut:

Joskus on käytetty myös Flubenol Vet- tahnaa, joka sopii sellaisille koirille joille ei syystä tai toisesta voi tai pysty tai halua syöttää tablettia. Se on siis tahnamaista. Itse tykkään enemmän tableteista koska ne ovat mielestäni kuitenkin helppo ja nopea antaa ja annostella koiralle.


Punkkisuojat

Meillä on käytetty aina niskaan/selkään laitettavia liuoksia. En ole punkkipantojen ystävä eikä Ariel voisi edes turkkinsakaan puolesta sellaista käyttää. Emme ole myöskään testanneet mitään luontaistuotteiden tapaisia punkkisuojia jotka olisivat tietysti myrkyttömiä. Nämä liuoksethan ovat aika vahvoja aineita. Meillä ei ole kuitenkaan koskaan ollut niiden kanssa mitään ongelmia ja koirat ovat sietäneet niitä todella hyvin. Siksi emme ole lähteneet muita edes testaamaan. Punkit ovat pysyneet poissa eikä koskaan ole yhtäkään punkkia tai kirppua Suomessa ollessa löytynyt kun suojaa on käytetty.

Kreikassa Ivillä oli pitkään käytössä Stronghold- niminen tuote. Se oli siellä päin meidän kreikkalaisen lääkärin suositus. Suomessa olemme käyttäneet pitkään Frontline- nimistä liuosta josta minulla on eniten kokemusta ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen. 

Linkki Frontline tuoteinfoon, jos toimii:

Viime kesänä vaihdoimme kuitenkin tuotteeseen nimeltä Effipro (Virbac) koska totesin sen olevan oikeastaan ihan sama tuote kuin Frontline mutta hiukan edullisempi. On toiminut ainakin ihan samalla tavalla, ilman ongelmia. 

Joskus kauan sitten kokeiltu myös Bayvantic Vet- liuosta. En muista että senkään kanssa olisi mitään ihmeitä ollut.

Punkkikarkotteen käyttö meillä aloitetaan kun maa on sulanut ja käytetään siihen asti kun jäätyy taas. Uusitaan aina reilun neljän viikon välein. Punkkeja viiden vuoden aikana löytynyt yksi kappale ja silloin olin lopettanut karkotteen käytön liian aikaisin syksyllä.


Nenä, silmät, suu

Korva- ja silmähuuhteet ovat meillä Virbacin. Löytyy varmimmin apteekeista ja joistain eläinkaupoista. Purkit ovat sellaisia käteen sopivia ja tuotteet ajavat asiansa hyvin joten ei olla muita testailtu. Myös hammastahnaa en käytä mitään muuta kuin Virbacin kananmakuista. Meillä koirat rakastavat myös sen makua.

Virbacilta en löydä järkeviä suomenkielisiä sivuja, tämän apteekin sivuilta löytyy paljon heidän tuotteita jos niihin haluaa tutustua. Ne löytyy
tästä linkistä

Sitten Virbacin omat sivut englanniksi:
www.virbac.com


Iho, turkki, muuta

Välillä käytämme kuuriluontoisesti erilaisia tuotteita esimerkiksi turkin laadun kohentamiseksi. Esimerkiksi talvisin ostamme joskus purkillisen Nutrolinin Iho&turkki öljyä ja sekoittelemme sitä sitten ruokaan. Ihon ja turkin lisäksi pitäisi vaikuttaa anturoihin ja kynsiin.

http://www.nutrolin.fi

Muutenkin koitan pitää koirien rasvahappojen saannista huolta. Tällä hetkellä meillä on käytössä Care4Pets Omega Powder joka on siis omegoita jauheen muodossa. Käytämme sitä tosi pienissä määrissä lisänä joka päiväisessä ruuassa. Tuote on myös lähes rasvaton. Ariel vierasti aluksi sen hajua mutta syö nykyään mielellään.

Vielä yksi talvella käytössä ollut tuote on Maximin tassuvaha. Ivin tassunpohjat kuivuivat mielestäni yhdessä vaiheessa tosi paljon joten silloin testailimme tätä tuotetta. Mielestäni se tekikin Ivin tassunpohjista pehmeämmät.

Ja lisäyksenä: kynsisakset:)
Mitään ihan minimini pienimpiä saksia en suosittele vaikka olisi tosi pieni koira. Nämä on tällaiset olisiko keskikokoiset, hyvin kädessä pysyvät sakset. Ei ole mikään kallein malli mutta olen tykännyt. Kannattaa panostaa hyviin. Tekee leikkaamisesta paljon helpompaa ja mukavampaa koirallekin.
2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä! Voitko vielä vinkata, että mitkä kynsisakset olis hyvät pikkukoirille? Pentu tulossa viikon päästä ja kynsisaksi viidakko edelleen selvittämättä.
    -M-

    VastaaPoista
  2. Näihin kommentteihin ei ilmeisesti saa lisättyä kuvaa, lisään kuvan saksista tuohon jutun loppuun:) Olin ihan varma että meidän kynsisakset on ollut esittelyssä täällä blogissa, mutta etsinnöistä huolimatta en sellaista postausta löytänyt:D

    VastaaPoista