lauantai 15. maaliskuuta 2014

Uudet valjaat

Eksyimme lenkin varrella eläintarvikeliikkeeseen ja ohimennen näin nämä Rukka Mini Comfort- valjaat. Sovitimme niitä Ivin päälle ja ne olivat niin mukavan tuntuiset että pakko oli ottaa ne mukaan.

Edellisissä Hurtan valjaissa lukko-osa oli aina vähän oudosti osittain kainalon alla ja muutenkin, olivathan ne olleet käytössä jo melkein neljä vuotta. Nämä Rukan valjaat ovat ihanan pehmeät ja kevyet eivätkä varmasti purista tai paina mistään. Lisäksi materiaali vaikuttaa sellaiselta, ettei se ole mitenkään kuluttava turkille.


Lukko jää selän puolelle joten se on jo kiinnittämisenkin kannalta helpompi. Ivi on tykännyt näistä uusista valjaista hurjan paljon. Rukalla olisi ollut myös aivan ihania ja monen värisiä pehmeitä hihnoja mutta ne jäivät nyt vielä kauppaan odottelemaan, ehkä kevään kunniaksi täydennetään pian sarjaa sellaisellakin.


3 kommenttia:

 1. Pinkit valjaat valkoisella koiralla - aina hyvä idea! :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit ainakin ovat! Mitenkä tuo taluttaminen teillä onnistuu, kun tuo lenkki on niin takana selässä? Meidän Wuppe lentää kuonolleen, jos vähänkin nykäisee...Olen kyllä monilla koirilla nähnyt tuontapaisen systeemin ja ihan hyvin kävelevät.
  Lukko ei saa koskaan olla jalkojen liikkumista estävässä paikassa, siis ei ikinä olkanivelen tai -lihaksen kohdalla. Tässä uudessa se on hyvässä paikassa.
  Kiva, että satuit kirjoittamaan (ja ostamaan) uusista valjaista, minulla on ollut hirveän paljon ongelmia löytää Wupelle sopivaa valjasta ja olen valmistelemassa siitä tekstiä blogiin.

  VastaaPoista
 3. Hihnankiinnityslenkin sijainti pitkällä selässä ei ole mitenkään haitannut meitä... Ivi kävelee suurimmat osan ajasta löysällä hihnalla mutta valjaat ovat hyvät juuri siksi jos hän innostuu ja nykäiseekin eteenpäin, ei sitten ainakaan satuta itseään. Valjaat pelkästään hidastaa häntä eikä Ivi lentele itse mihinkään... Itseasiassa hän voisi näillä valjailla vaikka kiskoa kuin vetokoira ilman mitään ongelmia, no sehän nyt ei tietysti ole tarkoitus:D

  Toivottavasti löydätte/löysitte Wupelle mukavat valjaat! Nämä meidän tosiaan tulivat ihan sellaisena löytönä että kaupasta ekat valjaat päälle ja ulos:)

  VastaaPoista