lauantai 15. helmikuuta 2014

Uutta ruokaa

Meillä on molemmat tytöt siirtyneet nyt enemmän tai vähemmän Sam's Fieldille. Arielille löytyi sieltä aiemmin tuo minikokoinen nappula ja Ivillä testaan nyt Light/senior ruokaa koska se on yksi vähärasvaisimmista mitä ollaan löydetty. Ivin ruokavalio on siis kokonaan alle 10% rasvaa, viime vuoden lopulla sairastetun haimatulehduksen vuoksi. RC:n erikoisruoka lopetettiin n. 2 kuukautta haimatulehduksen sairastamisesta ja kun haima oli palannut normaaliksi, mutta vähärasvaista jatketaan koska aina on vaara että haimatulehdus uusiutuu jos ruokavalio palaa entiseen ja jos rasvaa on ruuassa paljon.


Nappuloiden koossa on näiden kahden ruuan välillä hurja ero! Pienet ovat ihan pienintä mininappulaa mitä ollaan nähty, mutta nuo lightit on vielä isompia kuin "normaalikokoiset" nappulat mitä ollaan joskus syöty. Onneksi Iviä ei se haittaa ja hän pureskelee aina ruokansa hyvin. Arielilla taas on tuo huono tapa nielaista suurin osa nappuloista kokonaisena, ja lisäksi hän syö paremmin ja mieluummin tosi pientä nappulaa joten se karsii aika monia ruokia pois meidän listoilta.


Ivin ruoka on 24% proteiinit ja 9% rasva, kun taas Arielin on 28% proteiini ja 17% rasva. Molemmille tietysti maistuisi juuri tuo toisen ruoka, ja Ariel on varsinkin ihan mahdoton ja vahtaa Ivin vieressä melkein pää Ivin kupissa jos sieltä jäisi mitään yli. Sitten hän menee nuolemaan kipon vaikka sinne ei Ivin jäljiltä jää yhtään mitään. Ivillä ei ole haimatulehduksen jälkeen jäänyt kertaakaan yhtään ruokaa välistä eikä koskaa mitään kippoon. Ariel nyt on onneksi myös tykännyt näistä uusista nappuloistaan ja syö ne kyllä viimeistään sen jälkeen kun tajuaa ettei Iviltä taaskaan mitään jäänyt. Ariel kaivaa ensin märkäruuan lautaselta ja heittelee puolet nappuloista lattialle, ja sitten syö niistä sen minkä jaksaa. Ja sitten minulla onkin jo kiire keräilemään ympäri lattiaa heiteltyjä Arielin nappuloita pois ettei Ivi käy näitä liian rasvaisia herkkuja popsimassa...4 kommenttia:

 1. Ihana blogi ja hyvä, että oot löytänyt hyvät ruoat niille. Mitä märkäruokaa annat?
  -M-

  VastaaPoista
 2. Moikka, märkäruokaa vaihdellaan jonkin verran mutta aika usein ihan perus Cesarin pusseja ja purkkeja. Nämä märkäruuat muodostaa tosi pienen osan päivittäisestä annoksesta ja oikeastaan käytämme niitä vain lisämään maistuvuutta ja erityisesti siksi, kun niihin saa helposti sekoitettua päivittäiset PlaqueOff- jauheet ja esimerkiksi tällä hetkellä käytettävän omegalisän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Meillä kahlataan vasta ruokaviidakkoa. Pentu on onneks tulossa vasta keväällä, niin tässä on vielä aikaa. :)
   -M-

   Poista
 3. Hauskaa kevättä teille pentua odotellessa:)

  VastaaPoista