perjantai 10. tammikuuta 2014

Turkit ja takut

Välillä meiltä kysellään, että miten ja millaisilla välineillä hoidan koirien turkkeja. 
Joskus ihmisille on vaikeakin selittää että miltä se joku harja näyttää ja minkälaiset piikit siinä on, joten tässä on esittelyssä meidän turkinhoitovälineitä. 

Niitä ei ole monia, tai no onhan tuolla laatikon pohjalla joitain kummallisia harjoja muitakin, mutta tässä on nämä, mitä oikeastaan pääasiassa käytetään. Näyttelykoirien turkkeihin en edelleenkään puutu mitenkään, enkä edes siihen, mitkä on parhaat välineet kotikoirienkaan hoitoon, vaan ainoastaan kerron nyt minkälaisilla välineillä meillä nämä kaksi pysyvät kotikoiralookeissaan täällä meidän omassa kotitrimmaamossa.

Paremmissa ja kalliimmissa harjoissa esimerkiksi tuo kumipohja täytyy olla juuri tietynlainen että se on mahdollisimman hellä turkille. 

 Ensimmäisenä halpa perusharja. Voisi ehkä olla vähän isompikin mutta Ariel on niin pieni että ihan hyvin olen tälläkin tykännyt harjailla. Siinä on siis melko pitkät nuo piikit. Ja metalliset.


Tämä on sitten tällainen harja missä on paljon paljon monia erimittaisia joustavia piikkejä. Käytän tätä varsinkin kun turkkia vielä kuivailen tai se on vähän kostea. Itseasiassa käytän sitä kyllä muutenkin aika paljon.


Sitten yksi meidän kammoista. Tässä ei mitään erikoista, eikä mitenkään liian tiheässä nuo piikit. Takut ollaan tällä saatu ihan hyvin auki, ja naamaa kammattua ja hiuksiakin laitettua jos ei aina sellaisella pitkävartisella kammalla jaksa huitoa.


Pompuloita ja kumilenksuja metsästän aina joka paikasta mistä löytyisi hyviä. Itse tykkään eniten sellaisista vähän paksummista, eli siis nuo mustat ja punaiset, jotka olisivat hyvin venyviä ja joustavia. Ei siis sellaisia liian kireitä. Joskus käytetään sitten noita ihan pieniä ja ohuita, varsinkin jos jotain rusettia vielä kiinnitetään ponnareiden päälle.


Sellaista tällä kertaa. Näillä välineillä siis aika hyvin selvitään maltankoiran karvojen kanssa, joka siis on pohjavillaton turkki. Itse tykkään turkin hoidosta ja siitä, että maltankoiralta ei juuri irtoa karvaa muuten kuin harjatessa. Turkki onkin enemmän niin kuin ihmisen hiukset, ja siksi ehkä nuo välineetkin ovat aika lähellä sitä, mitä hiuksiin voisi käyttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti