maanantai 13. tammikuuta 2014

Terveenä taas!

Viimein edellisellä viikolla Ivin haiman tulokset saapuivat Saksasta jossa niitä oltiin tutkittu, ja haima-arvot olivat palanneet lähes normaaleiksi tai ainakin hyvin lähelle sitä! Joka tapauksessa sellaisiksi, että lääkäri pystyi varmuudella sanomaan, ettei haimatulehdus ole Ivin kohdalla ainakaan mennyt krooniseksi. Akuutti haimatulehdus on siis selätetty ja Ivin voi oikeastaan luokitella taas terveeksi:)

Sylkirauhastulehdus on ilmeisesti myös rauhoittunut antibioottikuurin myötä, koska kielen alunen on taas mielestäni aika lailla normaalin värinen. Kielen alle ilmaantuneet "patit" tai mitä ne sitten ovatkaan eivät välttämättä katoa ollenkaan, mutta lääkärin mukaan niistä ei ole Iville mitään haittaa niin kauan kun ne pysyvät tuon kokoisina eivätkä ainakaan jää hampaiden väliin.

Olen haimatuloksista niin iloinen ja helpottunut, ja saamme alkaa suunnitella Iville myös hiukan "parempaa" ruokavaliota halutessamme. Nykyisessä RC gastrossa on 7% rasvaa, mutten siis kauheasti itse pidä tämän ruuan sisällöstä ja tuntuu että Ivi on edelleen usein nälkäinen vaikka syö isoja annoksia… mutta nyt Iville saisi jonkin ajan kuluttua alkaa syöttää periaatteessa mitä vain hyvin sulavaa ruokaa missä on n.8-9% rasvaa. Tämän yli ei tulla enää koskaan menemään, koska siis lääkärin mukaan haimatulehdus tulee erittäin todennäköisesti uusimaan koirilla jotka palaavat rasvaiseen ruokaan. Olen nyt tykästynyt Sam's Fieldin low fat- nappulaan jossa on 9% rasvaa ja jota aion Iville seuraavaksi kokeilla. Ariel siirtyy myös Sam's Fieldin pikkukoirien nappulalle mutta häntä en pysty laittamaan yhtä vähälle rasvalle kuin Iviä, vaikka se helpompaa olisikin että söisivät samaa ruokaa. Ariel on kuitenkin aina niin painonsa alarajoilla ettei low fat- ruuassa olisi mitään järkeä. Hän ei ainakaan saa laihtua enää missään nimessä.

Tammikuu mennään vielä ainakin samalla lääkeruualla, ja toivotaan, että uusi ruoka on Iville mieluisaa ja toimii hänen kohdallaan hyvin. Ollaan myös syöty taas kaikenlaisia puruluita missä rasvat on olleet hyvin matalat, monissa alle 4%. Kovassa käytössä olleet koulutusnamit Hau Hau Championilta, kanakierteet ja tonnikalapalat ovatkin onneksi todella vähärasvaisia eli niidenkin käyttöä ollaan voitu jatkaa normaalisti. Suuria muutoksia ei ole arkeen tullut tämän sairastelun myötä, ainoastaan muutamia possunkärsiä ja korvaviipaleita jäi kaappiin pois heitettäviksi kun ne ovat nyt kokonaan pois ruokalistalta eivätkä ne Arielille kummemmin maistu. Eipä niitä kovin usein syöty muutenkaan, ja onneksi on paljon vaihtoehtoja edelleen niin herkuissa kuin pureskeltavissakin.

Ivi ja Ariel nukkumassa. Keskellä rakas kanalelu, tai oikeastaan sen peppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti