torstai 12. joulukuuta 2013

Vielä kerran päivitystä haimaan liittyen

Jonkun aikaa on nyt taas kulunut ja Ivi vaikuttaa ihan normaalilta itseltään. Kontrollikäynnin verikokeet olivat ihan hyvät, ja kaikki oli nyt lähellä normaaleita lukemia. Myös proteiinit olivat nousseet kuulema todella hyvin viikon aikana, vaikkakin niihin vielä vähän nousua toivottiin. Reilun kolmen viikon päästä otetaan testit haimasta uudestaan ja sitten ollaan taas viisaampia.

Arki nyt on lähinnä muuttunut ruokailujen suhteen ja tulee pysymään erilaisena koska lääkäri sanoi, että hänen kokemuksensa mukaan haimatulehdus tulee uusimaan jossain vaiheessa koirilla jotka palaavat takaisin normaaliin ruokavalioonsa. Sitä tulemme tietysti kaikien keinoin välttämään. Arielin ruuassa mitä molemmat ennen söivät on vain 13% rasvaa, eikä meillä koskaan ole kovin rasvaista ruokaa syöty vaikka tietysti kaikenlaisia possunkorvia silloin tällöin. Lääkäri sanoi, etten ole itse Iville tätä vaivaa aiheuttanut enkä olisi voinut sitä estää, hän vain sattui saamaan sen jostain syystä, ja olisi saanut sen varmasti joka tapauksessa jossain vaiheessa.

 Iville maistuu edelleen vähärasvainen Royal Canin, mutta hänellä on jatkuvasti nälkä. Olen koittanut nostaa annoskokoa pikkuhiljaa, mutta vaikka kaksi kertaa päivässä syödään, tuntuu ettei annos ole koskaan hänelle tarpeeksi suuri, eikä pienelle koiralle voi loputtoman suuria annoksia kerralla syöttää. Ivi etsii ulkoa koko ajan syötävää, hän etsii sisältä syötävää, hän saattaa iltaisin pyöriä haistelemassa nurkkia ja keittiötä ja selvästi etsii vain ruokaa. Hän ei ilmeisesti saa paljoa mitään irti tästä nykyisestä ruuasta, ja käy kakalla myös n. 3, jopa 4 kertaa päivässä kun ennen kävi kerran tai ehkä kaksi. Mielestäni myös tassujen jyrsiminen on taas lisääntymään päin…

Jos suurempia allergianmerkkejä tai muuta ongelmaa ilmaantuu, lääkäri sanoi että voisimme keskustella jostain allergiaruuasta jota voisi kokeilla. Jotenkin kuitenkin vaikutti siltä, että hän halusi meidän pysyvän tässä nykyisessä RC:n ruuassa, vaikka koitin monella eri tavalla kysyä että olisiko mitään muuta vaihtoehtoa, edes sitten jatkossa… No, luulen, että koitamme tämän kolme viikkoa jotenkin sinnitellä tällä ruualla ja sitten kun saadaan haimatestien tulokset niin tehdään asialle jotain. Olen löytänyt muutamia valmisruokamerkkejäkin jotka ovat myös vähärasvaisia, 9-10% (tämä RC on 7%) ja huomattavasti paremman laatuisia ja mielestäni paljon parempia hiilihydraatteja sisältäviä ja ihan lihaakin. Ja kyllähän niissäkin sanotaan että ovat hyvin sulavia, se kun on tuon rasvan määrän jälkeen se seuraavaksi tärkein asia.

Tuli taas yksi päivä sellainen olo että maailman huonoin koiranomistaja täällä, kun annoin koirille ruuat ja en koko ajan tarkkaillut heidän syömistään, ja seuraavaksi kun katson koiriin päin niin Ivi on syönyt oman kuppinsa tyhjäksi ja on nyt syömässä maasta Arielin kupistaan tiputtamia nappuloita… Kaiken aikaa koittanut vahdata Ivin syömistä ja ollut niin tarkka kaikesta, ja sitten päästän tällaista tapahtumaan. Onneksi ei ole kuin 13% rasvaa siinäkään ruuassa eikä hän nyt kovin paljoa ehtinyt syödä, mutta on tässä kyllä taas miettimistä ja heti pitää olla ottamassa kupit ylös kun näyttää siltä että on syöty. Ariel jättää kuitenkin aika useinkin joitain nappuloita lojumaan ympäriinsä. Ei näillä yksittäisillä tapauksilla niin väliä, mutta täytyy muistaa olla tarkempi jatkossa.

Ja sitten loppukevennys. Ivi ja Ariel leikkimässä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti