lauantai 30. marraskuuta 2013

Pesupäivä

Maltankoiran ulkonäössä erityistä on sen kaunis, pitkä, valkoinen turkki. Pohjavillaton turkki eroaa normaalista koiran turkista, ja muistuttaakin enemmän ihmisen hiuksia kuin normaalia karvapeitettä. Karvoja ei juuri irtoa, eli koko asunto ja vaatteet eivät ole valkoisessa karvassa.

Jotta turkki pysyisi kauniina ja hyväkuntoisena, ovat hyvät turkinhoitotuotteet välttämättömiä. Tietysti myös esim. ravinto vaikuttaa turkin kuntoon. Meillä on pesupäivä pitkäkarvaisella Arielilla ainakin kahden viikon välein ja Ivillä n. kolmen viikon välein. Huonoilla ilmoilla useammin.

Shampoo ja hoitoaine ovat pitkään olleet meillä näitä #1 all systemsin tuotteita. Varsinkin heidän hoitoaineensa ovat todella hyviä. Ja hoitoaine on ihan välttämätön, ainakin jos koiralla pitää yhtään pidempää turkkia. Näyttelykoirien maailma onkin sitten ihan oma juttunsa, mutta myös kotikoiran turkista täytyy pitää huolta ja hyvät tuotteet tekevät siitä helpompaa.

Rahaakin tähän harrastukseen saa uppoamaan, oma shampoo maksaa n. 3 euroa purkki ja tästä tavarasta saa maksaa 17-18 euroa. Ainakin joku meistä koittaa näyttää hyvältä.


Myös pesun jälkeen ja pesujen välissä käytämme Arielilla turkkiin jätettävää hoitoainetta, tuon #1 all systemsin suihkeen ostin kerran kokeilumielessä ja se on ihan hyvä tuote varsinkin jos pesusta on jo jonkin aikaa ja haluaa saada turkkiin vähän eloa, tai harjauksen yhteydessä. Useimmiten käytämme kyllä kuitenkin tuota ihan Schwarzkopfin Moisture kick- suihketta joka on kovassa käytössä sekä minulla että Arielilla:)


Arielin trimmaus on nopeaa pepun ja tassujen siistimistä. Iviä pitääkin sitten leikellä enemmän, ja noin kahden kuukauden välein teen vähän isompaa operaatiota että turkki pysyisi suhteellisen lyhyenä ja mukavana. Tällä hetkellä leikkaan Ivin turkkia saksilla ihan kauttaaltaan, mutta olisihan tuollainen hyvä trimmauskone ihan mukava olla olemassa. Kauhea kasa siitä aina lähtee karvaa vaikka tuntuu että ei sitä nyt niin paljoa edes ole!


Pesut menee aika rutiinilla eikä kumpikaan niitä mitenkään vastustele, vaikka en sanoisi että he ihan huvikseen uimahyppyäkään heittäisivät pesuvatiin. Yksi tärkeä asia on myös turkin kunnollinen kuivaus ja harjaus pesun jälkeen, meillä ollaan ainakin ihan viluissaan jos pitää märällä turkilla jäädä odottelemaan.


2 kommenttia:

  1. Samoissa hommissa ollaan oltu täälläkin. Uskaltauduin tänään ensimmäistä kertaa itse lyhentämään Hilman turkkia. Pää- ja tassukarvat siistittiin saksilla, mutta muuten trimmerillä. Suorastaan ihmettelin, miten rauhallisesti Hilma käyttäytyi. Melkein kolmen tunnin operaation jälkeen pieni ja onnellinen maltankoira nukahti pyykinkuivaustelineen alle lakanoiden sekaan. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä että olet itsekin uskaltautunut trimmauspuuhiin, se on ainakin minusta lopulta tosi mukavaa puuhaa ja nopeutuu kyllä ajanmyötä kun saa vähän trimmauskertoja alle:) Tietysti hommaa auttaa paljon se, että koira jaksaa rauhassa olla paikallaan. Meillä nämä kaksi ainakin tykkää yleisesti kaikesta käsittelystä kun siinä saa ainakin huomion itseensä!

    VastaaPoista