sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kun takajaloilla seisominen ei riitä...

Ariel on jo jonkin aikaa harjoitellut seisomaan käsillä. Aloitimme takajaloista yhden kirjan päällä ja sitten pino lähenteli jo kymmentä kirjaa. 
Käsilläseisonnassa tärkeää on vahvistaa oikeita lihaksia ja koiran koordinaatiokykyä koska tämä vaatii paljon vartalonhallintaa.

Tällä hetkellä Ariel tarvitsee jonkin "merkin" jota vasten kerron että hänen pitäisi ponnistaa. Se voi olla ihan mikä vaan, vaikka minun oma jalka tai seinä tai tässä videossa pullo. Harjoittelemme ponnistamaan ilmaan ilman että mistään otetaan tukea, ja myös koitetaan vähän pidentää aikaa jonka Ariel pysyisi käsilläseisonnassa.
Myös palkan suuntaa pitää muuttaa ettei mene ihan tuollaiseksi pyörimiseksi niinkuin videolla.

2 kommenttia:

  1. Aivan mainio video! Hauskanen. Kuinka olet ollenkaan saanut Arielin ymmärtämään, mitä häneltä haluat?

    VastaaPoista
  2. Kiitos!:) Opetin siis Arielin kohdentamaan takajalat kirjan päälle, ja sitten lisäsin yksi kerrallaan kirjoja. Kun pino on tarpeeksi korkea, täytyy koiran alkaa ponnistaa vaan etutassujen varaan kun ei enää voi vain astua kirjojen päälle. Sitten harjoiteltiin erilaisia vinoja ja myös ihan pystysuoria pintoja vasten, ja lopulta esim. tuolin jalkaa vasten mihin ei voi enää ottaa kunnolla jaloilla kiinni…
    Pitää olla vain tarkka ja palkita kaikista pienistäkin yrityksistä nostella niitä takajalkoja ilmaan:)

    VastaaPoista