sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Ei koirien tekohampaita

Tässä on meidän hienot uudet hammasharjat. Nämä on olleet ihan parhaita ainakin pienen koiran suuhun, siis Oral-B:n baby soft harja. Tosi pehmeä ja harjakset on aika leveällä alueella mutta kuitenkin matalat. Niillä on hyvä harjailla pieniä suita.


Edelliset harjat oli olleet kovassa käytössä jo ties kuinka pitkään, olisi varmaan pitänyt ostaa uudet jo ennen kuin oli mahdotonta erottaa kumpi oli Arielin lammas ja kumpi oli Ivin pupu. 


Suositeltavaa on että koirillekin on kaikille omat harjansa ihan niin kuin ihmisille, ja parasta olisi harjata joka päivä. Siihen ei kauaa mene ja Ivilläkin on edelleen 4,5 vuotiaana ihan loistokunnossa hampaat kotihoidolla pysyneet joka ei maltankoirilla ole ihan itsestäänselvää. Suun terveys vaikuttaa koko koiran hyvinvointiin ja terveyteen joten hampaistakin pitäisi muistaa pitää huolta. Harjauksen lisäksi meillä käytetään myös päivittäin PlaqueOffia sekoitettuna ruokaan ja syödään melkein joka päivä Dentastixeja. Kun hammaskivet pysyy poissa, suu puhtaana ja hengitys raikkaana, ei haittaa vaikka aamulla herää märkiin koirapusuihin jotka kastelee koko naaman:)


Ps. Arielin painoa kyseltiin, hän painaa n. 2,5kg. Ivi painaa n. 3,5kg.


4 kommenttia:

 1. Tuo pikkukoirien hammashoito on senkin takia erityisen tärkeää, koska sietävät rauhoituksen/nukutuksen huonosti ja mitä vanhemmaksi tulevat, niin aina huonommin. Hammaskiven poisto tuskin sujuu ilman rauhoitteita.
  Hyvin olet onnistunut koiriesi hammashuollon suhteen!

  VastaaPoista
 2. Niinpä, ylimääräisiä nukutuksia ei tosiaan haluta! On se vaan niin että varsinkaan pienillä koirilla ei nuo hampaat ihan itsestään tai vain luita syömällä puhdista, pakko niille on tehdä jotain:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos motivaatiosta, kävin heti pesemässä Senni hampaat luettuani tämän! Meilläkin on vauvojen hammasharja :)

  VastaaPoista
 4. hehee, hienoa:D kun sen saa osaksi esim. iltarutiineja niin tulee aina hoidettua ihan huomaamatta:) ehkä se on meillä helpompi yhdistää kaikkeen muuhun silmien putsaukseen ja hiustenlaittoon ja harjaukseen mitä tulee joka ilta tehtyä kuitenkin:)

  VastaaPoista