tiistai 6. elokuuta 2013

Lomamuistoja 2

Tässä lisää tarinoita meidän kesälomalta jossa kaksi tyttöä ja kaksi koiraa autoilivat Suomen läpi pikavisiiteille Ruotsiin ja Norjaan ja sinne ylös poroja katselemaan. Yövyttiin mökissä, teltassa, välillä jopa autossakin. Matka oli ihana, vain hyviä muistoja monista unohtumattomista paikoista ja hetkistä. Rajoja ylittäessä ei mitään ihmeellistä, vaikka aina pelotti jos joku haluaisi alkaa syynäämään jotain koirien passeja.
Monet kohteet olivat sellaisia että koirien kanssa pääsi menemään, ja jos johonkin ei päässyt, niin sitten ei menty. No tottakai joskus piti syömässä käydä mutta monessa paikassa saa ainakin terassilla syödä koirien kanssa ja sitten monesti haimme vain ruokaa mukaan. 
Tytöt jaksoivat istua autossa tunti toisensa jälkeen ja olivat selvästi vain iloisia kun saivat olla mukana matkassa ja mukana kaikessa.

Tässä Ivin ja Arielin matkakuvia sekalaisessa järjestyksessä joistain paikoista joissa kävimme:

Ariel nauttii auringosta. Vesi on kirkasta, vuoret korkeita ja maa on Norja.


Suomen Lapissa, kohteena Pakasaivo. Hui kyllä pelotti että putoamme rinteeltä alas. Siellä istuimme myös kodassa pitkän aikaa kuuntelemassa paikallisen miehen kertovan tarinoita paikan synnystä. Ivi sai joltain sedältä keksinpalan ja istui tämän vieressä rapsutettavana koko tarinan ajan.


Ariel nukkuu pitkän päivän jälkeen teltan nurkassa tyynyn päällä... Hyvin tytöt nukkuivat teltassa, eivät yhtään ihmetelleet että mikä ihmeen paikka se on vaan nukkumaan mentiin heti kun oven vetoketju oli vedetty kiinni.


Tromssassa, Norjassa. Nallet katselevat merelle päin karvattoman koirakaverin kanssa. (Joka oli aluksi tosi pelottava ja sille piti vähän murista mutta se ei murissut takaisin.)


Vuorikiipeilyä. Takana Tromssan kaupunki. Nallet olivat paljon parempia jyrkän seinän kiipeämisessä kuin ihmismatkalaiset. Kai kun niillä on neljä jalkaa.


Kuopion torilla syömässä lihapiirakkaa. NAM miten hyvää.


Tässä ollaan Arielin kasvattajan luona vierailulla. Siellä on aina yhtä kiva käydä, karvaisia valkoisia kavereita on paljon, Ariel tapaa sukulaisia ja äitinsä ja tietysti rakkaan kasvattajan josta Ariel pitää aivan hirveästi. Ei näitä voi samaan kuvaan saada, vauhti on päällä.


Ariel tekee Ariel-juttuja. Tässä hän on kiivennyt takapenkiltä takaluukkuun varmistamaan ettei mami katoa pitkälle.


Ja sitten ollaankin Rovaniemellä. Pukkia ei tavattu joten päätimme itse leikkiä tonttuja.


Tällaista maisemaa kun voisi katsella joka ilta ennen nukkumaanmenoa...


Ja sellaista kaikkea ja paljon muuta me tehtiin! Nähtiin poroa poron jälkeen, ja laskettelukeskuksia, ja seisottiin Suomen isoimman hevosenkengän alla, odotettiin Ruotsissa kauppojen aukeamista aamulla kun siellä taitaa olla eri aika, pestiin hampaita Kilpisjärven rannalla ja etsittiin halpaa poronkäristystä... (sellaista ei ole...) Tätä reissua muistellaan vielä pitkään.

1 kommentti:

  1. kiva blogi ja upeat maisemat!:) käy kurkkaamassa: karvakuonosissi.blogspot.fi

    VastaaPoista