keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Koirat töissä

Ariel ja Ivikin ovat olleet vähän "kesätöissä" tänä kesänä kun he ovat vierailleet muutamalla lasten kesäleirillä. Olemme opettaneet lapsille hiukan koirien tervehtimisestä ja elekielen ymmärtämisestä, ja lopuksi nallet ovat näyttäneet lapsille hienoja temppuja joita osaavat.

Vähän heitä on jännittänyt ja monta kymmentä lasta vieressä on kyllä isompi häiriö mihin nämä nallet ovat tottuneet. Vanhat, paljon harjoitellut temput sujuivat kuitenkin hyvin ja erityisesti kaikki hyppytemput ja nopeat pyörimiset, ja erityisesti myös perinteinen "leiki kuollutta" (pam pam) olivat selviä lasten suosikkeja.

Eilen illalla koimme kuitenkin kauhunhetkiä kun rakas naksuttimeni oli kadonnut matkalla leiriltä kotiin. (Eihän ne montaa euroa maksa mutta kun Juuri Näitä Oikeita naksuttimia ei täällä meillä päin myydä, ja meillä on jo vuosien yhteinen taival juuri tämän naksuttimen kanssa:D) Olin itse jättänyt sen huonosti häkin päällä olevaan taskuun, ja tiesin että se oli varmasti jossain vaiheessa siitä tippunut. Soittelin leirin ohjaajille jos he olisivat löytäneet sen tai joku lapsista, mutta ei kukaan ollut nähnyt... lisäksi kukaan heistä ei tiennyt mikä naksutin on joten oli mielenkiintoista sitäkin heille selittää.

Seuraavana aamunakaan kukaan ohjaajista ei ollut sitä löytänyt, mutta viimein yksi ohjaaja heräsi yöuniltaan ja kertoi että joku lapsista oli tuonut sen hänelle ja kysellyt että mikähän esine se mahtaa olla.  Huh, naksuttimeni palasi turvallisesti kotiin. Jotkut lapset olivat himoinneet sitä jo visiittimme aikana, kun olin käyttänyt sitä esim. merkkaamaan hyvät käytökset kun Ariel tervehti lasta haistamalla nätisti kättä tai muuta vastaavaa. He olivat ihmetelleet naks-ääntä joka kuului välillä ja tietysti olisivat itse halunneet "kokeilla". 

Päivän aikana (jolloin naksutin oli kadoksissa) huomasin olevani ehkä lievästi naksutinriippuvainen. Kotona olevat kaksi muuta naksutinta ovat olleet romukopan pohjalla jo pitkään, molemmista kuuluu mielestäni ikävä ääni ja lisäksi toinen on liian iso koska siinä on kosketuskeppi samassa. Eli olen myös naksutinnirsoilija. Päivän tempputreenit tein sitten toisella "huonoista" naksuttimista ja lenkille lähtiessä harmitti kun ei ollut Sitä Oikeaa naksutinta... en sitten ottanut mitään mukaan kun sain lopulta uskoteltua itselleni että ei siellä mitään niin erikoista koulutustilannetta tule vastaan kuitenkaan.Tämä Karen Pryorin punainen i-Click naksutin on siis ihan suosikkini, kaikista kokeilemistani naksuttimista se sopii minulle käteen parhaiten ja pidän myös siitä lähtevästä äänestä eniten. (Ja niissä ON paljon eroja!) Lisäksi ostin juuri joitain viikkoja sitten tuon violetin rannenauhan joka tuli tarpeeseen kun olen nyt pitänyt naksutinta enemmän mukana myös lenkeillä koska Arielin kanssa teemme vielä ohitusharjoituksia muiden koirien tullessa vastaan. (Yksin ne ohistukset menevät ihan hienosti mutta jostain syystä Ivin ollessa mukana Ariel reagoi toisiin koiriin ihan eri tavalla joten vahvistan nyt naksuttimen avulla oikeita asioita muiden koirien ollessa lähellä esim. katsekontaktia minuun.) Rannehihna on Heiluvan Hännän koulutustiloista heidän pitämästään pienestä putiikista ostettu. Klikkeriä on myös vaikeampi kadottaa kun siinä on tuo hihna kiinni:)

Mutta niin, meillä naksutinkoulutetaan siis PALJON, johtuen suurimmaksi osaksi siitä että meillä on melkein aina jonkin tempun opettelu (tai kahden tai kolmen...) jossain vaiheessa menossa ja kesken. Ja naksutin on kyllä ihan ykkönen, varsinkin jos yhtään vaativampia temppuja opetellaan. Lisäksi niin kuin jo sanoin, olen lähiaikoina käyttänyt naksutinta myös Arielin pelkoja "parantaessa" ja siinäkin ollaan kyllä edistytty.

1 kommentti:

  1. Onkin hieno naksutin! Käytin aiemmin runsaasti naksua edellisten koirieni kanssa, nykyisen Vilin kanssa en muuta kuin kerran pari.
    Olin aikoinani Kiva-Teamin kurssilla Karen Pryorin koulutuksia seuraamassa, silloin ei vielä tuota hienoa naksua ollut kehitetty. Meillä on sellainen vanhanaikainen jossain laatikossa vieläkin, pitäisköhän kaivaa esiin?

    VastaaPoista