sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kisaamassa

Nyt me taidetaan sitten olla agilityuramme huipulla;) Heh heh...

Oman seuran mestaruuskisoissa (tai niiden ensimmäisessä osassa) Ariel ja Ivi olivat molemmat mukana suorittamassa möllirataa. Ariel saikin sitten aloittaa koko ryhmän (ja kisojen) ensimmäisenä koirana. Lähdössä meinasi jo itsellä itku tulla kun jätin Arielin lähtöön odottamaan, ja hän lähtikin liikkeelle mutta vain ensimmäisen hypyn eteen saakka ja sitten tuli rimakauhu kun se olikin niin hirveän korkea (25 hypyt) ja ajattelin jo että ne kisat loppuvat meidän osalta sitten ennen kuin alkavatkaan. No jostain Ariel kaivoi kuitenkin rohkeutta ja (ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen) hän viimein päättikin lähteä liikkeelle. Alku oli ihan kirjaimellisesti kävelyä ja sitten vielä aika alussa pelottava muuri jota emme olleet koskaan edes harjoitelleet niin korkeana. 

Kaikki sujui kuitenkin (hidasta vauhtia lukuunottamatta) ihan loistavasti ja parissa välissä ja loppusuoralla Ariel otti ihan juoksuaskeleitakin ;). Vaikka paikalla oli yleisöä ja ratahenkilökuntaa ja vaikka mitä, Ariel teki hienon radan ja näytti ihan iloiselta meno, ei siis yhtään pelokkaalta. Tuloksena aika -5,69 ja nolla virhettä! Ariel sijoittui toiseksi (!!), ensimmäisissä "oikeissa" kisoissaan ja olin kyllä niin ylpeä hänestä.

No Ivin suoritusta jännitin ja pelkäsin sitten ihan tosissani. Asiat jotka näin jo mielessäni menevän pieleen: Ivi lähtee räksyttämään radan läheisyydessä olevilla muilla koirille. Ivi lähtee "tervehtimään" ratahenkilökuntaa. Ivi lähtee haistelemaan ja etsimään herkkuja muualta. Ivi ei mene putkeen. Ivi ei kiipeä korkealle (=normaalille) puomille koska emme ole koskaan edes harjoitelleet kuin puolet matalammalla puomilla.

Mikään näistä ei toteutunut. Ivi lähti heti lähdöstä kauhealla vauhdilla johon en ollut ollenkaan varautunut :D. Ja vauhtia riitti koko radan, sellaisella innolla Ivi painoi menemään. Siitä aiheutui sitten ne ongelmatkin, koska Ivi ei ole vielä niin hyvä lukemaan ohjauksia (vaikka yritän ihan ylikorostetusti näyttää) ja muutaman hypyn kohdalla Ivi tuli niin kovalla innolla ja vauhdilla että lähti perässäni kiertämään aitaa eikä yhtään ajatellut että hänen pitäisi tehdä niitä hyppyjäkin... mutta kun mamin perässä juokseminen on niin kivaa...

Yhden rimankin Ivi sai pudotettua, en tiedä hyppäsikö vauhdin huumassa vähän väärään aikaan. Siitä siis virhepisteet, ja lisäksi yhdellä hypyllä en ehtinyt ajoissa enää pysäyttää omaa vauhtia ja ohjata Iviä takaisin linjaan kun hän lähti juoksemaan perässäni hypyn ohi. Ainiin ja yhdessä putkessa Ivi jäi hengailemaan jonnekin putken sisälmyksiin, se oli ainoa hidas kohta koko radalla. Ivin sijoitus oli viides. 

Parasta koko päivässä oli kuitenkin se, että saimme tuomarilta erikoispalkinnon iloisimmasta koirasta ja iloisimman näköisestä tekemisestä! Tuomari piti meidän positiivisuudesta ja Ivin vauhdista ja menosta vaikka Ivi on harrastanut agilityä vasta reilun kuukauden, ja palkitsi siis Ivin ihan erikseen:). Olin kyllä itsekkin yllättynyt hänen vauhdistaan ja keskittymisestä, Arielin kanssa "kävelyn" jälkeen varsinkin vauhti oli ihan toista luokkaa. Arielin hidas mutta varma tyyli toi kuitenkin tulosta tällä kertaa kun suurin osa koirista oli ihan vasta-alkajia ja heille tuli sitten enemmän virheitä.

On tää agility vaan kiva laji:).

Arielin nolla :D

Päivän palkinnot. Tällä kertaa ehkä enemmän minun mieleen kuin koirien :)

4 kommenttia:

 1. Agility on kiva laji ja siinä menestyminen on makeaa! Ihanaa kuulla molempien pärjääminen täysin erilaisella tekniikalla ja niin elävästi kerrottuna, että kuin olisin itse ollut näkemässä tuon kaiken kertomasi.
  Onnittelut teille kolmelle ja menestystä jatkossakin!

  VastaaPoista
 2. Loistavaa, siitä sitten ihan virallisiin kisaamaan seuraavaksi! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kannustuksesta, enää pitää saada keinu kuntoon ja oppia hyppäämään;) Ariel ei suostu hyppäämään yli 25 rimoja ja hitaasta vauhdista johtuen ottaa usein vauhtia muurin tai pituuden päältä, sen sijaan että hyppäisi suoraan yli... ja myös okseri on välillä kiva hypätä niin että hyppää ensin sen alemman riman päälle ja ottaa siitä vauhtia, sillä tavalla pääsee paljon helpommin yli.:D Muutenhan Arielista saisi aika piankin kisavalmiin mutta voi voi..

  VastaaPoista