torstai 23. toukokuuta 2013

Turkinhoitopäivä

Viime viikolla kävimme kuuntelemassa huippukasvattajan ohjeita maltankoiran turkinhoitoon. Kivointa tapahtumassa oli hyvien ohjeiden ja vinkkien lisäksi moooonet ihanat pienet koirakaverit. Ariel tapasi muutamia sukulaisiakin.

Ariel ja trimmauspöytä

Oli kiva huomata että jotain oltiin tehty ihan oikeinkin, esimerkiksi pesuun liittyen. Ettei sitä koiraa tarvitse "hinkata" vaan riittää että se lähinnä seisoo siellä shampoo- tai hoitoainevedessä. 
Ihan uusia juttuja oli kuitenkin kaikenlaiset turkinhoitovälineisiin liittyvät vinkit. Esimerkiksi miten paljon eroa voi olla ihan saman näköisillä harjoilla, mutta joista vain yhden tyylinen onkin oikeasti hyvä ja muut kuluttaa turkin pilalle.
Nyt pitäisi enää ostaa ne hyvät välineet.

Hammaskiven poistamistakin varten sai hyviä neuvoja, mutta me kyllä edelleen jatketaan ahkerasti hampaiden harjaamista jooooka päivä niin ehkä sitten ei edes tulisi niin paljoa mitään, mitä poistaa.

Iville päivä oli vähän stressaava koska olimme pääosin sisällä, ja siellä ei ollut niin paljon tilaa ja paljon koiria pienessä tilassa on Iville aina vähän vaikeaa. Hän tarvitsisi oman tilansa ja että saisi halutessaan etäisyyttä muihin koiriin. 

Mutta kiva päivä oli, paljon ihania koiria ja heidän ihanat omistajansa. Olisi se kiva kun useamminkin pääsisi tällaisessa maltankoiraporukassa näkemään ja koiratkin saisi tavata toisiaan..!

Lopuksi päästiin sitten uloskin leikkimään.

Ariel ja leikkikaveri
Siellä ne painaa kahdestaan mamin tytöt...

4 kommenttia:

 1. Ihana koirarotu ja aika harvinainen. Lapsuudessani meidän kerrosnaapurilla oli maltankoira nimeltä Amigo. Sain ulkoiluttaa sitä, omaa koiraa ei silloin vielä ollut. Se onkin ollut ihan ainoa kontaktini maltankoiriin!
  Kannattaa tuollaiselle turkkirodulle hankkia todella hyvät välineet, vaikka maksavat varmasti aika paljon, mutta ovat sitten oikeaoppisia ja kestävät koirapolvelta toiselle.

  VastaaPoista
 2. Ei näitä maltankoiria liiaksi Suomessa ole. Itse olen super iloinen että löysin tämän ihanan rodun! Se on kyllä totta että kannattaa kaikkeen koiranhoitoon hankkia kerralla laadukkaat tarvikkeet, ne ovat kuitenkin varmasti sen arvoisia ja kestävät paremmin.
  Nyt jos saisi seuraavaksi hankittua kunnon koneen turkin ajeluun tuolle meidän Iville niin ei tarvitsisi nyhtää sitä saksilla ihan kynityn näköiseksi... mutta kun ne hyvät on niin hirmu kalliita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ovat kalliita kyllä. Mutta jos ostat halvan, niin varmasti jonain päivänä hankit paremman. Nimimerkki "oma kokemus" :)

   Poista
 3. Haha, näin on:) Siksipä odottelen vielä sitä hetkeä kun alkaa tulla saksilla leikkely korvista ulos, ja sitten ostan sen hyvän... ja jätän sen huononjahalvan hankinnan välistä:D

  VastaaPoista