sunnuntai 19. toukokuuta 2013

2x2 kepit, osa 3

Neljä keppiä pitäisi siis nyt olla tooosi hyvin hallussa! 
Sitten voi edetä muutamalla tavalla. 
1. Näin teimme ensin: 


Eli kuvassa, minä olen edelleen se musta piste, punaiset on keppejä ja vihreät on kohtia mihin palkat heitetään.

Itse alussa siis tässä lähetän koiran tuolta ihan suoraan keppien alusta, tai vähän jommalta kummalta sivulta. Tarkoitus olisi, että koira oppisi menemään neljä ensimmäistä keppiä, jonka jälkeen toiset neljä on vähän matkan päässä ja sitten ne siirretään lähemmäs, vähän kerrallaan, kunnes muodostavat 8 kepin rivin. Alussa koiran voi siis palkata välillä myös jo ensimmäisten neljän kepin jälkeen, ja välillä taas kun se on suorittanut myös toiset neljä keppiä.


Siinä vielä meidän hienot kepit rivissä... Teimme tätä jonkin aikaa mutta Ivi lähti tosi huonosti tarjoamaan toisia neljää keppiä jos en mennyt viereen ja lähettänyt häntä ikään kuin uudestaan toisille neljälle kepille. Tuntui myös että se on liian iso harppaus meille ainakin että työmäärä tuplaantuu, on siinä kuitenkin pienelle koiralle iso ero onko suoritettavia keppejä 4 vai 8. Yleensä Ivi jäi neljän jälkeen joko odottamaan palkkaa tai sitten juoksi suoraan toisten keppien ohi etsimään palkkaa vaikka ei siellä tietysti mitään ollut. Tässä vaiheessa olisi voinut siirtää toiset neljä vielä vähän kauemmas, tai sitten mitä itseasiassa myös teimme niin takaperin ketjutus. Mutta halusin kokeilla mielenkiinnosta toista tapaa.
2. Ja sitten teimme näin:

Lisätään siis heti neljän kepin perään seuraavat kaksi, mutta viides keppi ulompana eli koiralla on melkein kuin suora linja juosta neljännen kepin jälkeen. Ja sitten ulompana oleva keppi siirretään pikkuhiljaa linjaan muiden kanssa.  

Tämä taktiikka sopi meille paremmin. Sain Iville enemmän onnistumisia, mutta piti olla tarkkana ja hyvin maltillinen viidennen kepin siirtämisessä koska muuten Ivi ampaisi neljännen kepin jälkeen etsimään palkintoaan. Ei ihme, oli sitä neljää keppiä tähän mennessä niin paljon tehty ja toistettu.
Mutta tällä tekniikalla siis etenimme. Kun kuusi alkoi olla melko hyvin hallussa, lisäsin seuraavat kaksi. Nyt siis kahdeksan keppiä. Joissa toiseksi viimeinen ulkona linjasta, ihan niin kuin kuvassa. 
Kahdeksan kepin jälkeen seuraavat kaksi lisäsin jo ihan heti alusta melko suoraan linjaan. Jos Ivi alkoi oikaista ennen kahta viimeistä keppiä, tein yhden toiston niin että toiseksi viimeinen keppi oli taas hiukan ulkona linjasta. 

Jos Ivi lähti jo aikaisemmin matkalla väärille teille ja jätti joitain keppejä välistä, kutsuin takaisin ja aloitimme alusta. Mitä enemmän Ivi laittoi vauhtia, sitä enemmän tuli virheitä. Fiksuna koirana hän tietysti myös koitti useaan otteeseen että onko ne kaikki kepit oikeasti pakko pujotella vai voiko sinne loppuun juosta hakemaan palkkaa vähemmälläkin työllä. No eihän sinne voi, ja yleensä yhden "huijausyrityksen" jälkeen Ivi korjasikin virheet ja hidasti niin että kaikki kepit tuli tehtyä. 

Ensimmäinen harjoitus omalla agilitykentällä (hiekkakenttä) meni hyvin kun teimme omilla kepeillä. Sitten koitimme "virallisilla" kepeillä ja kyllä se oli taas ihan eri juttu Ivin mielestä kun kepit oli eri värisiä ja niissä menee ne raudat siellä maassakin ja ties mitä. Aloitimme neljästä kepistä ja kun Ivi tajusi mitä taas tehtiin niin sitten lisättiin kahdeksaan. Vielä ei olla koko keppejä "oikeilla" kepeillä koitettu.

Kun keppejä oli 8 ja sitä enemmän, treenit eivät olleet enää kovin pitkiä. Jos Ivi teki kaksi täydellistä suoritusta annoin hänelle ison palkan ja lopetimme heti.

Tässä Ivin taidonnäyte, 8 keppiä. Ivi on kaiken varalta hihnassa koska meillä ei ollut aidattua pihaa.
Pahoittelut myös vinossa olevasta kuvasta, en saanut kännykkää aseteltua ilmeisesti kovin suoraan kun jätin sen kuvaamaan:) Videosta ei edes näy mistä palkka lentää, mutta sieltä vasemmalta keppien alusta heitän sen sinne johonkin Ivin eteen. Ei ole paljoa sormenpäätä isompia paloja mutta hyvin ne lentää ja hyvin Ivi ne heti löytää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti