perjantai 15. maaliskuuta 2013

Tekemistä hauvoille

Tehtiin löytö yhdestä eläintarvikeliikkeestä, kongintäytettä! Viimeksi meillä oli näitä Italiassa pari vuotta sitten, mutta Suomesta on niin vaikea löytää. Nämä on ihan parhaita ja niin helppoja kongien täyttämiseen, ja kaikenlisäksi meidän koirat ainakin rakastaa näitä makuja.

Tuota punaista maksan makuista meillä on aina aiemmin ollut, mutta nyt sitä ei ollut taas tarjolla enempää joten otimme sitten myös tuon turkoosin puppy-version joka varmaan käy aikuiselle koiralle ihan yhtä hyvin. Se on jotain juuston makuista ja kyllä ainakin maistui kun testasimme. Noista on helppo pursottaa suoraan kongiin, siinä on sellainen suutin että täyttäminen on superhelppoa ja sitten vaan pakastimeen odottelemaan ja siinä on valmiit herkut. Kiva ja turvallinen jättää koirille kun lähtee vaikka itse käymään jossain ja jäädytettynä tekemistä riittää vähän pidemmäksikin aikaa.


Mutta ei sen aktivointilelun tarvitse olla kallis eikä monimutkainen, ei ole pakko ostaa erinäköisiä kongeja ja täytteitä että koirille keksisi mielekästä puuhailtavaa. Tässä meidän yhden päivän erittäin kotitekoiset ja edulliset "aktivointilelut".


Talouspaperirullista tehty, vessapaperirulla käy yhtä hyvin. Arielia varten täytyy leikata noita reikiä kun se pieni raukka ei ole mikään paperisilppuri eikä osaa kaivaa sitä ruokaa tai herkkuja esille muuten kuin tuolta aukosta kaivamalla tai lelua heittelemällä. Iville annan välillä ihan vain molemmista päistä kiinni suljetun rullan, hän kyllä tuhoaa sen niin että silput jää jäljelle. Usein annan ihan päivän toisen ruuan jostain lelusta, pelkkää kuivanappulaa. Siihen toiseen ruokaan sekoitetaan sitten lihapaloja ja plaque offia ja muuta sekaan niin se on helpoiten syöty lautaselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti