tiistai 19. maaliskuuta 2013

Täältä me tullaan vielä

Agilityssä on ollut hyvät kaksi viikkoa jo peräkkäin! Viikko sitten lupaili jo hyvää kun meillä oli helppo rata jossa hyppyjä ja putkia ja pääsimme ensimmäisen kerran kuukausiin aloittamaan radan alusta ja tekemään vähän matkaa samaa kuin muut. Ariel teki aluksi hyvin muutamia peräkkäisiä hyppyjä mutta oli varmaan liikaa koittaa lopuksi rengasta ja keinua erikseen koska sitten hänen itseluottamus katosi taas ihan kokonaan.

Tällä viikolla oli sitten tosi hyvät treenit! Aluksi Ariel katseli ympärilleen ja ajattelin jo että hän ei aio lähteä ollenkaan liikkeelle sinä päivänä. Söimme sitten hetken vain herkkuja yrittämättä tehdä mitään muuta, ja sen jälkeen oikein näki kun hän rentoutui ja Ariel teki rataa hienosti! Peräkkäisiä hyppyjä monia ja putkea väliin. Iloisen näköisestikin vielä. Ariel seurasi kaikkia ohjauksia loistavasti eikä kieltäytynyt millään hypyillä. Jatkamme edelleen tosi hiljaista ohjausta ilman oikeastaan mitään puhetta, ennen putkea saatan ohjata hiljaisella äänellä mutta muuten vaan ollaan hiljaa. Palkkauksessakaan ei pidetä meteliä, iloista mutta rauhallista kehumista ja herkkuja vaan. Tästä meidän ohjaajat oli eri mieltä, toisen mielestä pitäisi ottaa rauhassa palkkaamisessakin ja toisesta taas pitäisi tehdä iso numero siitä että koira suoritti jotain ja pitää oikein juhlat ja suureen ääneen kehua koiraa innostuneesti.

Itse olen edelleen sitä mieltä että kaikenlainen oma häsläämiseni ja tunteenpurkaukset (vaikka sitten vain yli-innokkaita ja yli-iloisia) ovat Arielille liikaa ja hän kokee että minua täytyy alkaa rauhoitella niistä kaikista. Ehkä sitten enemmän palkataan vaan herkkuja säästelemättä. Mutta ilmeisesti tämä uusi ja rauhallisempi meno on toiminut koska jokainen pystyy näkemään miten paljon Ariel on edistynyt niistä tosi huonoista ajoista. 

Onneksi ei sentään lopetettu silloin kun meni kaikkein huonoimmin eikä tehty muuta kun kyyristeltiin piiloon häntä jalkojen välissä kuukausi tolkulla. Kyllä tästä tulee taas meille ihana yhteinen harrastus..!

2 kommenttia:

  1. Laita ihmeessä videota teidän treenauksesta, olis ihan mukava nähdä :)!

    http://tiimiaasi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. meillä ollut niin kauan jäissä kunnon treenit että ei yhtäkään videota ole mitä laittaa! :)
    toivottavasti nyt menossa oikeaan suuntaan ja päästäisiin kunnolla vauhtiin. ja kannattaisi alkaa kuvaamaan videotakin:)

    VastaaPoista