tiistai 5. maaliskuuta 2013

Pienet koirat treenaa

Meidän perheessä on lähestulkoon aina jonkin uuden asian tai tempun harjoittelu menossa ja se tarkoittaa sitä että herkkujakin kuluu paljon. 

Vaikeampiin juttuihin tai ulkona harjoittelussa käytämme usein nakkeja tai lihapullia lisäkannustimena, mutta sisällä temppuillessa ja lähinnä "huvin vuoksi" harjoitellessa palkkana toimii usein kauppojen valmiit herkkupalat, mitä milloinkin käteen sattuu. Kestosuosikkeja on HauHaun täyslihaherkut mutta nytkin esimerkiksi meillä on tälläisiä puolikosteita sydämenmuotoisia herkkuja. 

Kaupan valmiiden herkkujen ongelma on se, että oikeastaan en ole vielä koskaan löytänyt tarpeeksi pientä herkkua jota voisi suoraan käyttää palkkaamiseen (kun koirat ovat näin minejä niinkuin meillä). Joten ennen kuin harjoitukset jatkuu, on aina vuorossa herkkujen pilkkominen sopivaan kokoon. Toistoja tulee paljon ja herkun pitää olla sen kokoinen että koira saa sen nopeasti nielaistua eikä syömiseen käytetä sekuntia enempää aikaa. 


Nämä valmiit sydännamit eivät kokonaisinakaan ole kuin peukalonpään kokoisia, mutta kun niistä tehdään meidän käyttöön sopivia, yhdestä sydämestä saa n.10 pientä palaa jotka sitten ovat koonsa puolesta hyviä koulutuksessa. Välillä herkkuja pienennetään veitsellä tai saksilla, nämä menivät ihan käsin pilkkomalla. Hyvää puuhaa vaikka illalla telkkaria katsellessa;).

2 kommenttia:

  1. Moikka! Mulla sama ongelma, koira on niin pieni, että ennen treenejä on aina vuorossa namien pilkkomista/puolittamista. Kaupasta kun ei tahdo löytyä koirille tarpeeksi pieniä herkkuja. Yks vinkki on katsoa kissojen osasto läpi, sieltä oon joskus löytänyt tarpeeksi pieniä herkkuja. Esim. Planet Pet -merkillä on erilaisia kuivattuja lihapaloja, ja niistä etenkin pienet kuivatut kanasiivut on tosi pieniä ja ohuita, eli helppo koiran hotkaista! Kissapuolella namien hinnat on monesti myös edullisemmat, kannattaa tarkistaa esim. Mustin&Mirrin tarjonta! :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, pitää käydäkin heti katsomassa:D Me ollaan ihan pysytty koirien herkkupaloissa ja ahkerasti niitä jaksettu pilkkoa, ei ole oikein tullut mieleenkään kissaosasto! Varsinkin HauHaun tonnikala- ja kana ja turskapalat on niin herkkua että usein vaan ostamme niitä ja ne on helpoin pienentää saksimalla:) Ei se aina helpoimman kautta mene, se on loppujenlopuksi niin tosi pieni pala minkä parikiloinen koira tarvitsee palkkioksi varsinkin jos tekee monia sarjoja ja paljon toistoja.

    VastaaPoista