maanantai 11. helmikuuta 2013

Valoa putken päässä!

Lyhyesti agilitypäivitystä... 
Luulen että ollaan pääsemässä taas eteenpäin pikkuhiljaa! Minullehan on monella luennolla sanottu ja olen lukenutkin vaikka mistä koirien tavoista rauhoittaa muita. Yksi on sellaiset koirat, jotka hidastelevat agilityradalla samalla kun ohjaaja koittaa innostaa ja saada koiraan vauhtia kaikin tavoin. Koira luulee että omistajan kiihtymykseen on jokin ihan muu syy ja koittaa omalla rauhallisuudella ja hitailla liikkeillä rauhoittaa ohjaajaa. Tämä on siis hyvin mahdollista varsinkin herkillä koirilla. Ja tämän siis olen tiennyt jo kauan. Ja jostain syystä jatkoin itse kuukaudesta toiseen yli-innokasta kehumista ja palkitsemista ja hössötystä agilitytreeneissä, joka siis vain yltyi jos Ariel rohkaistui tekemään vähänkään mitään. Tarkoitus oli hyvä, halusin vain kertoa hänelle miten hienosti hän oli tehnyt niin että hän varmasti tietäisi sen. Väärin meni.

No nyt oli sitten ohjaajallemmekin tullut tämä mieleen ja vasta sitten tajusin miten asian laita on ja miten tyhmä olen ollut. Vedimme treenit niin, että ohjasin Arielia lähinnä liikkeellä ja koitin olla sanomatta edes mitään ohjaukseen liittyvää. Onnistuneen esteen jälkeen annoin paljon herkkuja, mutta hyvin rauhassa, ja sanoin välillä "hyvä", tai "hienosti", mutta tosi hiljaisella äänellä. 

Tulos oli se, että Ariel teki jo joitain peräkkäisiä esteitä, lähti seuraamaan minua paremmin ja siis kokonaisilme oli kaikin puolin parempaan päin. Hidastahan se suurimmaksi osaksi oli, mutta saimme tehtyä jopa A:n ensimmäistä kertaa kuukausiin ja pari kolme peräkkäistä hyppyäkin. 

Niin tyhmä olo kun nyt vasta tajuan miten lukkoon sain itse Arielin sillä kun "kehuin ja iloitsin" suureen ääneen ja yritin osoittaa kaikin tavoin miten iloinen olin jos hän hyppäsi edes pienen esteen. Hän varmaan luuli että koko tilanne stressasi ja sai minut vielä enemmän sekaisin kuin hän itse oli. Olisi jälleen kerran pitänyt tajuta muuttaa itseään ennen kuin etsii koirasta kaikki mahdolliset viat mitä siinä voisi olla tai mikä sitä voisi vaivata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti