keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Koulua ja vuositarkastus

Maanantai oli piiitkä päivä. Sen lisäksi että olin itse viikonlopun kuumeessa niin meillä oli koulujuttuja ja muuta tärkeää hoidettavana ja ne oli pakko saada tehtyä...

Tätä olemme tehneet tällä viikolla maanantaista selvittyämme

Arielin kanssa oli aamulla yksi käytännön koulutusharjoitus koululla. Harjoittelimme ryömimistä kohdekepin avulla ja asiaa ei helpottanut uusi ympäristö ja vieras ihminen mukana koulutuksessa. Ariel suoriutui kuitenkin ihan hyvin, ja etenimme hiukan kunnes käytävästä alkoi kuulua outoja ääniä ja sarjatkin olivat ehkä hiukan liian pitkiä vaikeutensa vuoksi ja eihän sitä nyt yhdeltä treeniltä liikoja voi odottaa. Lisäksi Ariel halusi tarjota joka väliin peruuttamista minun ympäri koska sitä on vaan harjoiteltu niiiin paljon. No se oli lähinnä vain huvittavaa. Ja illalla kotona pääsimme jo ryömimisessäkin hiukan pidemmälle.

Sitten oli vuorossa eläinlääkäri. Tänä vuonna oli perustarkastuksen lisäksi vain kennelyskä rokote. Lääkärissä meni aika hyvin ja molemmat olivat kilttejä lääkäritädeille ja muille odotushuoneessa oleville koirille. Rokotuspöytä oli ainoa niin pelottava paikka että siinä ei edes nakit maistuneet. 

Rokotukset saatiin hienosti annettua ja molemmat olivat perusterveitä ja hyvän painoisia. Ariel 2,5kg, hyvä että oli tullut parisataa grammaa lisää. Ivi yllättävät 3,7kg, hän oli juuri kyllä syönytkin. Lääkärin mielestä kuitenkin hyvässä painossa molemmat, hyvä juttu.

Isoin huolenaihe eli hampaat olivat myös molemmilla siinä kunnossa että mitään puhdistuksia ei vielä(kään) tarvita. Ainoa vaan yksi Arielin etuhampaista joka on aina sojottanut väärään suuntaan ja se on todella vaikea pitää puhtaana. Sen voisi poistaa mutta jos se ei nyt mene huonompaan suuntaan niin en lähde sitä poistamaan ennen kuin jos hampaita sitten vaikka myöhemmin joudutaan muutenkin putsaamaan. Ei tarvita turhia nukutuksia tai rauhoituksia.

Ikävämpi juttu olikin sitten yksi Ivin pikku varpaista. Olen jo ajat sitten huomannut että se on jotenkin tosi "löysä" ja liikkuu vähän niin kuin joka suuntaan oudosti. Ivi ei ole siihen itse kiinnittänyt huomiota eikä reagoi mitenkään sen liikutteluun joten en ole tehnyt sille mitään. No nyt kysyin lääkäriltä ja saimme kuulla että koko varvas on oikeastaan irti.
Irti!:( 
Lääkärin mukaan se ei ole kannatteleva varvas eikä näytä haittaavan Iviä, ja jos huomaan että se alkaa jotenkin häntä sattua tai muuten vaivata niin sitten koko varvas amputoidaan. Tämä oli kyllä vähän järkytys kuulla. Tärkeintä kuitenkin että Ivillä ei ole kipuja.

Tämän kaiken jälkeen kävimme viereisessä eläinkaupassa ostamassa pienet herkut molemmille. Ulkona oli ihana aurinkoinen päivä ja pystyi oikein näkemään kuinka lumet sulivat ja putosivat alas katoilta ja puista. Kotiin oli pitkä matka ja koko matkan ehti miettiä että aurinkolaseille olisi taas tarvetta. Ariel meni kotona tyynyjen päälle nukkumaan, mihin aurinko juuri osui ikkunasta. Ihanaa, kevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti