lauantai 8. joulukuuta 2012

Tassu jäässä

Onpas ollutkin kylmiä päiviä. Yhtenä aamuna paistoi aurinkokin ja kävimme vähän pidemmällä pakkaslenkillä. Oli kyllä vähän liian kylmä ja puolen tunnin ulkoilukin aika huono idea. Huomasin siinä vaiheessa että on oikeasti kylmä kun Ariel alkoi linkuttaa ja säikähdin aluksi että sitä oli sattunut mutta oikeasti hänen tassuilla oli vain niin kylmä että hän koitti kävellä yksi tassuista ilmassa että edes se säästyisi.


Ivi matkusti mieluummin sylissä, hänen pikkujalat ei tykkää yhtään lumesta. Hetkenkin paikalla seisoskelu menee jalkojen nosteluksi. Kaikkein paksuin takkikin laitettiin päälle mutta eihän se auta kun jalkapohjat jäätyy.


Ariel-raukka käveli 15 minuuttia valittamatta, eikä sittenkään vauhti hidastunut mutta oli kyllä niin surkea näky linkuttaessa kylmiä jalkojaan että kannettiin sitten molemmat koirat melkein kotiin asti. Ariel rakastaa kyllä talvea ja lunta niin paljon, ja olisi kaikesta kylmästä ja pakkasesta huolimatta mieluiten juossut ja pöllyttänyt lunta mennessään, mutta ehkä nyt löytyi sitten Arielillekin liian kylmä ilma. Taisi olla se -19 aamu. Taitaa pakkasraja mennä siinä viidessätoista meillä.

2 kommenttia:

  1. Olen myös huomannut, että meidän Pepi-perhosen pakkasraja on allekin -15. Vaikka päällä olisi se paksu takki ja liikuttaisiin reippaasti, niin tassut alkaa palella ja tarpeet tehtyään nuorimies alkaa kiskomaan emäntäänsä tarmokkaasti kotiin päin. Tänään mittari näytti vaan -8, mutta koirapuistoilun jälkeinen seisoskelu (vartin verran) urheiluhallin edustalla sai Pepin kinuamaan sylihoitoa. Tietysti pikkukoiralla on vatsa ja ohut iho koko ajan lumea vasten, toisella tapaa kuin pitkäjalkaisella, isolla koiralla.

    VastaaPoista
  2. Ei meilläkään Ivi kestä yhtään seisoskelua paikallaan pakkasessa. Ja joskus saa pidempiäkin matkoja lenkillä matkustaa sylissä kun näyttää niin viluiselta kun toisaalta en halua Arielilta viedä iloa pois kun se rakastaa talvea... tai ehkä vain lunta, mutta kuitenkin. Sille lumessa juoksu ja hyppiminen on maailman parasta puuhaa, kun Ivi taas haluaa että jos on pienikin kinos niin hänet pitää nostaa yli ettei tassut vain uppoaisi sinne kylmään...:)

    VastaaPoista