sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Meidän Joulu

Meidän lähisuvussa ei pieniä lapsia ole, joten ehkäpä vielä oikein korostuu se miten Ariel ja Ivi ovat koko perheen vauvoja. Jouluna he kaikkien muiden tapaan käyvät joulupesulla, syövät jouluaterian ja saavat kasan lahjoja ihan niin kuin me muutkin. He saavat silityksiä vuoronperään ja kaikki katselevat antaumuksella heidän hölmöilyjään ja leikkejään. Kun juomme glögiä mummi sanoo että anna nyt koirille edes manteleita ja rusinoita kun he eivät voi juoda glögiä, ja vaikka ajatus onkin kaunis niin mummia täytyy muistuttaa että eihän koirat edes saa syödä rusinoita...

Tässä joulutunnelmaa meiltä:

Joulukuusenvartijat puhtaina ja pestyinä.

Jouluateria, tai siis se mitä siitä jäi jäljelle. Nallet saivat ihan vähän maistella kinkkua, kalkkunaa, paistilihaa ja perunaa ja muutama pala omenaakin oli mukana jonka Ariel tässä valikoi jättää syömättä. (Ivi tuli sitten ja hänelle kyllä maistui, omena meni parempiin suihin.)

Ei ole terveellisintä ruokaa koiralle etenkään suolaisuutensa puolesta mutta tämän ainoan kerta vuodessa...

Pukki toi kilteille hauvoille kauhean kasan paketteja, vähän kyllä itselläkin oli silmät pyöreinä tämän lahjakasan kanssa kun itsehän olin yhden yhteisen lelun heille paketoinut... Nämä olivat kaikki siis Ivin ja Arielin omia paketteja.

...ja tällaista kaikkea sieltä paljastui. Ruokaa ja herkkuja ja niitähän meillä menee. Aivan paras oli tuo aktivointipeli jollaisesta olemme jo pitkään haaveilleet! Ihania lahjoja ja aivan liikaa. (Itsehän ostin tuon pinkin kissojen lelun:D)

Ivi keksi että joulukuusen alta on kiva käydä juomassa vettä. Se on erittäin huono idea, ei vain siksi että turkista saa sitten etsiä neulasia suurennuslasin kanssa, mutta etenkin siksi että neulasvesi on piikikästä ja jää kurkkuun kiinni... Laitoimme ympärille esteen ettei vettä enää mentäisi sieltä tonkimaan.

Paras joululeikki oli ehdottomasti se, kun availin omia paketteja ja aina kun yhdet lahjapaperit oli revitty auki, käärin väliin pienen palan herkkutikkua ja mytistin paperin ja heitin koirille. Varsinkin Ivi rakastaa tällaisia leikkejä kun saa tuhota paperia ja etsiä herkkuja, ja kyllä Arielkin innostui vähän kaivamaan herkkuja esiin.

Kaikki tekeminen ja vieraat ja kyläily väsyttivät Ivin ja Arielin ja uni maistui joulurientojen jälkeen kyllä parikin päivää ihan kunnolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti