perjantai 26. lokakuuta 2012

Uutta oppimassa

Meillä on jonkinnäköisen luovan tauon jälkeen alettu taas harjoitella kaikenlaisia temppuja molempien karvaisten kanssa. Ivi on viimeisimpänä opetellut keräämään leluja koppaan ja Ariel oppi tulemaan jalkojen väliin seisomaan. Seuraavaksi opettelemme liikkumaan eteenpäin tässä asennossa.

Seuraava projekti onkin sitten muutama hiukan hankalampi temppu. Ariel opettelee menemään itse kevythäkkiin sisään ja vetämään verkon oven eteen. Ivi opettelee avaamaan kaapin oven, tuomaan sieltä esineen minulle ja sulkemaan oven. Näissä on sen verran edetty että Ariel osaa mennä häkkiin kun sille näyttää selvästi kädellä mutta etäisyyttä ei tässä vielä hirveästi ole, ja lisäksi hän on oppinut vetämään narusta jota tarvitsemme ovensulkemis kohdassa.

Ivi osaa nyt vetämällä avata oven. Siihen piti lisätä naru oven kahvaan kiinni, mutta siitä vetämällä hän saa nyt oven hienosti auki. Ja hän osaa myös sulkea sen tassuilla työntämällä, niin kuin kaikki muutkin ovet. Lisäksi ollaan vielä harjoiteltu noutoa paremmaksi ja kiinnitetty enemmän huomiota siihen että hän toisi esineen aina minulla tarkasti käteen mistä en ole ennen niin välittänyt että onko se juuri vai melkein.

Näistä sitten yhdistelemme tässä seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana temput kasaan, riippuen mitä kaikenlaista muuta tässä matkanvarrella keksitään.

Arielin lempitemppu on näyttää söpöltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti